Una tele de conveniència

19.06.13 | LES4FONTS

Ho sabíem. I ho sabíem amb tanta seguretat, que vam escriure aquest article el passat dijous dia 13 de juny. Si encertar la loteria fos tan fàcil com el comportament de l’Ajuntament del Vendrell respecte algunes qüestions (com la que ens ocupa), a dia d’avui ja hauríem tancat el bloc i estaríem de vacances permanents a Punta Cana.

Però en fi, anem al tema. Ni una flor fa estiu, ni un ple emès per Ràdio Televisió El Vendrell fa transparència (ni seguretat ni conscens!): malgrat que el passat mes de maig vam poder contemplar per directe (i en diferit i en les múltiples repeticions) com en Benet Jané renunciava a l’alcaldia i acte seguit com Martí Carnicer el succeïa al càrrec, el Ple d’aquest mes no ha tingut tanta sort, pel que hem d’acontentar-nos a escoltar-lo únicament per la ràdio.

Demostrar -com va passar amb l’emissió en directe del ple de renúncia i nomenament- que aquests actes són tècnicament possibles i tanmateix no emetre el ple d’avui de la mateixa manera, fa pensar que no hi ha voluntat política de fer-ho, que com menys gent sàpiga i vegi el que es fa dins l’Ajuntament, millor. Al capdavall, el ple del passat 22 de maig era important, sí, però no ho era també el de pressupostos del dia anterior? O no ho és el del dia d’avui i tots els que vinguin?

El Vendrell té més de 36.000 habitants, i és capital de comarca. L’Ajuntament, i El Vendrell Comunicació SLM té una àmplia plantilla (dels quals un són més visibles que d’altres per hores treballades: un tema de debat que deixem pendent per un altre dia). Després d’un viacrucis amb el Consorci Penedès TV, hem aconseguit un canal pràcticament propi de televisió (veurem!). Per què no l’estem aprofitant passant els plens, com ho fa tot ajuntament civilitzat? O, subsidiàriament i en cas extrem, per què no els podem emetre per streaming via web? Quina és aquesta estranya raó, si n’hi ha alguna més enllà de la falta de voluntat política, que no permet, podent-ho tècnicament fer, un exercici de transparència com aquest?

I és que ho seguim dient: si vosaltres ens dieu transparència, nosaltres us diem tomàquet.

Anuncis

24 thoughts on “Una tele de conveniència

 1. La veritat és que seria una bona idea poder televisar tots els plens, que al cap i a la fi són 12 a l’any. No se si deu ser massa complicat tècniament o no per a una ràdio i televisió local com és RTV El Vendrell, però no fa massa van retransmetre en directe un concert d’orgue. De debò, s’ho haurien de rumiar perquè seria molt interessant, o com a mínim, com dieu, retransmetre-ho en streaming per internet.

 2. La Rtv el Vendrell , es el Nodo del gobierno . con un solo objetivo maquillar las noticias para hacer ver que hacen algo y no se note lo que roban, y cuando sale la oposición o la cortan o ponen las frases que a ellos les interesa.para dejarlos mal, els traballadors una colla de feixistes de extrema esquerra . en concreto gastar 700.000 euros en esta porquería de RTV el Vendrell es tirar el dinero , ala a cerrarla y a la radio de Belvei con la hija del Banquero de Cuenca.

 3. Molta raó. Els plens al cap i a la fi són 12 a l’any, però no se si des d’una ràdio i televisió com RTV El Vendrell deu ser gaire difícil portar a terme una retransmissió en directe d’aquestes característiques. El que si que se és que no fa massa, un divendres a la nit, estaven retransmetent en rigorós directe des de l’Esglèsia un concert d’orgue. Es podria mirar, seria molt interessant.

 4. molta gent comentava el ple del dia 22 per la tele. és una manera d’apropar els polítics a la gent. Mira com reacciona la gent li dóna una nova dimensió als debats per ràdio. Tot arribarà.

 5. Senyora Maria, si vol parlar de feixisme miri a l’oposició no pas a la televisió (rodolí). Pel meu gust l’oposició encara surt més del que es mereixeria sortir, però com a futur periodista entenc perfectament que tothom ha de tenir la seva quota i crec que en aquest sentit poques queixes hi pot haver.

 6. Hace unos días llego a mis oídos que el presupuesto de serveis socials era una ridiculez para la demanda y precariedad que hay en Vendrell, y que en dos meses agotaban los pocos recursos de los que disponían. Casi antes de la aprobación del presupuesto.
  Además hasta hace un mes, se llevaban contabilizados 114 casos ( ahora habrán aumentado) de niños que una vez terminan las clases, no dispondrán de la beca de comedor, y no se llevarán nada a la boca los mediodías¡¡¡ por tanto les espera un verano donde el hambre ya comienza a mezclarse entre nosotros….aunque algunos idiotas siguen con la venda en los ojos.
  Gracias a entidades privadas van a suministrar menús para que estos pequeños tengan por lo menos una comida caliente cada día…. mi reconocimiento a ellos por esta tremenda muestra de solidaridad.
  Alguien se atreve a cuestionar prioridades????
  Hace tiempo y no paro de repetir que el sentido común y desinteresado es lo único que nos puede llevar a conducir minimamente este profundo kaos.
  Por tanto, y viendo el presupuesto que maneja la RTEV, y el servicio que aporta, considero que es un lujo, que en una época no tan lejana, podría estar muy bien, pero a día de hoy está de más….y no toca.
  Ya que está tan de moda el derecho a decidir……podríamos hacer lo mismo y que sean los ciudadanos los que decidan que hacer con semejante pozo sin fondo.

 7. Jordi trabajas en la RTV del Vendrell ? por que si es así entiendo tu malestar a mi también me daría vergüenza , pero reitero lo dicho y me gustaría entrar en mas detalles,,,R TV EL Vendrell EL NODO j yo no entiendo como la PXC dio la cara por vosotros ( mas de 700.000 mil euros a la basura ) Con lo bien que le vendrían como dice el Juanma al BANQUERO de Cuenca .

 8. Anem a fer una mica d’advocat del diable, si us sembla bé… I no, Maria, tampoc treballo a RTVeV.

  Són 600.000€, no 700.000€. Em podreu dir, ja no vindrà de 100.000€, igualment és desorbitat. Cert. Però contrastem dades, abans de llançar-les al vol. Els pressupostos són públics, per tant es poden veure i comprovar-ho.

  Dit això, em sembla greu barrejar les coses. Òbviament s’han d’aportar més diners a Benestar Social. I tant! Els que féssin falta, de fet. Però no podem barrejar el cost de la televisió pública local amb altres temes.

  La televisió, crec, que té un problema de fons. I és la càrrega de capítol 1 que arrossega, perquè al cap i a la fi, els que fan possible la tele i la ràdio són pocs, comparats amb tota la gent que hi treballa, aparentment. I les coses s’han de dir pel seu nom, i aquesta n’és una. Per tant, potser que enlloc de dimonitzar la tele, pensem en com arreglar-la, i que aquests sous puguin servir per altres coses, entre elles, dignificar la televisió i la ràdio públiques.

  És més, no és solució, per mi, voler tancar els mitjans públics. Reinventar-los, sí. Veure com reduir la despesa, també. Canviar de relació mitjans-ajuntament? Doncs també. Però a tots aquells que la volen tancar, quina alternativa dónen?

  La tele és el NO-DO? Tampoc cal portar a l’extrem les qüestions. Per què si jutgem la televisió pel que surt i per quan tallen i no tallen, ho deuen fer amb criteris periodístics, oi? Com a totes les televisions i ràdios públiques i privades.

  Com aquella cita: La dona del Cèsar no només ha de ser honrada, sinó que ho ha de semblar. La televisió mereix una oportunitat de reinventar-se i de buscar noves fórmules de treballar. Però abans, com deia, cal arreglar problemes de fons.

 9. Creo que no es necesario que volvamos a contar la triste historia de este medio tan deficitario como inútil, y que ha servido a lo largo de sus años de nido de amigos, familiares y favores de toda índole.
  Negocios oscuros, programas enlatados con beneficiarios conocidos que han usado las instalaciones como si fueran de su propiedad para revenderse ellos mismos el producto.
  Ha sido una bacanal tras otra, y siempre los mismos….esos mismos que ahora con piel de cordero pretenden hacernos creer que por encima de todo está su profesionalidad y honradez……
  Como ya dije, la RTEV ha tocado fondo y la única razón por la que aún hoy día sigue funcionando es por ser el medio propagandístico de los grandes que utilizan a su antojo, con presupuesto municipal.
  Si quieren televisión que intenten autogestionarse con las partidas que anualmente salen del ajuntament a los partidos políticos con representación, ya que son ellos los que la utilizan e intentan beneficiarse…..ese día cerrará definitivamente.

  Tienes razón F cuando en tu cita apelas a esa honradez….que bueno sería si fuese verdad.

 10. Estic d’acord amb el Frede, la tele necessita una reestructuració de fons, però també racionalitzar el que ens costa. És proporcionat els 600.000 euros anuals amb la programació que donen? M’és bastant igual si el que pesa és el Capítol I, el IV o el 666, la tele absorbeix de l’erari públic 600.000 per any i els serveis que ofereix a la ciutadania del Vendrell no són, ni de lluny, proporcionals a aquesta xifra. Aquí hi ha dos solucions: o baixar el pressupost o mantenir el d’ara i que el cost sigui proporcional al servei donat.

  ARA BÉ, és òbvi que el problema no és de la tele, sinó de la gent que talla el bacallà a la casa gran. Que RTV El Vendrell té grans professionals no ho poso en dubte i que aquests professionals tenen ganes de fer coses, tampoc. És a dir, hi ha la possibilitat d’adequar el cost al servei prestat però hi ha manca de voluntat. El ple de l’altre dia n’és un exemple flagrant: podem fer-ho però no ens dóna la gana, malgrat que la broma ens costa un pastón.

  I ara posaré un altre exemple: la ràdio de Cunit. Vam tenir la sort de tenir a Pas de Vianants al Xavi Martínez, un noi de 18 anys que condueix debats polítics amb regidors, entrevistes, programes amb gent de Cunit, cobreix actes i històries, etc. Li vaig preguntar quin pressupost té la ràdio i em va contestar que zero. Doncs crec que tenim un problema si a Cunit, amb zero de pressupost per la ràdio, un noi de 18 anys és capaç de montar un debat mensual amb regidors del consistori, per exemple. I aquí tornem al què deia: falta de voluntat que xoca (espero!) amb les ganes de la gent de dins la tele de fer coses i amb el fet que si el que costa no es tradueix en obrir la tele o posar la ràdio i veure/escoltar coses noves més enllà dels quatre programes de sempre, cal fer un pensament. Perquè si no sembla que la casa sigui gran, quan ja fa dies que ho ha deixat de ser.

  I per últim ja: la tele és el NO-DO? No diria tant, però que programes com el “Per què” es podrien enfocar d’una altra manera, sí. Fa una mica de vergonyeta veure els regidors llegint les respostes. Que es podia ficar molt més el dit a la llaga, també. Ara, ja se sap, no muerdas la mano que te da de comer.

 11. A tots els mitjans de comunciació públics passa el mateix, hi ha un exemple molt clar com pot ser tv3 o Catalunya radio. El que paga mana i en aquest cas és el mateix. El que paga és el que governa en aquell moment (amb els diners de tots nosaltres) i els periodistes de cada mitjà fan tot el possible per tenir content a qui paga per conservar el seu lloc de treball.

 12. Frede, Liliana,jaunma comparteixo totes les ideas i raonaments, és cert la tele local ha d’existir mentre es pugui,però clar s’ ha de saber determinar les prioritats.
  Tothom vam recoltzar les queixes de treballadors quan criticaven la falta de (cota) al penedes tv .Però ara que tenen tele propia, ha quedat clar que x cota és suficient pel fet que no ofeirexen continguts interresants i esta tot reptit .

  600.000 € Per repetir programció, on esta l’inovació? ??!!! És molt evident que sobra personal i falta programació,si això ens costa 600.000 doncs exigeixo pelis, documentales..etc …categoria vaja.

  Si no es pot, doncs reduir personal (deixar 2 personas que facin les noticies, temps,gravacions, directe) + el personal tecnic necesari .Ignoro quan ens costa una presentadora de noticia/temps …paguem sous per que en digui les noticies/temps un cop el dia ???? Això és tele sostenible??
  Resumint hem de decidir quin model volem,opcions :
  1●mantenir el personal just i donar bon contingut grabat, pelis de categoria, documemtals, promocionar nous talents creadors catalans de curts cinematografics,monologuistes, guionistes. etc==> t’enganchas a la tele local.
  2●treure de l’atur molta gent per a que traballin a la tele contant churrades i tonteries del repla de l’escala del veí repetint el mateix sense cap categoria/qualitat televisiva, doncs insostenible i en aquest cas prefeirexo treure de l’atur a escombraires al cap i a la fí m’interesa més veure carrers nets que tele vasura ==> acabas cambiant de canal.

 13. Hichem, si……pero no
  Cuando no toca……no toca, y no hay que insistir más.
  Es un lujo y como tal hay que desprenderse de él, ya volverán tiempos de vino y rosas….ahora pan y agua.
  ¿cuanto personal sobra en general? asómate a urbanismo y dime que ves…..
  No solo la tele sufre el mal endémico.
  El entramado de empresas paralelas con testaferros muy curiosos y fundaciones con enchufes de varios colores han sido en parte, los causantes de la gran quiebra del Vendrell.
  La otra parte pertenece a las familias……

  La tele es una anécdota del entramado….no lo dudes

 14. El divendres 21 a les vuit del vespre, vaig anar a Comarruga i hi eren tot el govern municipal, també el cap dels mossos d’esquadra, el sergent de la Guàrdia Civil i el inutil funcional del cap de la policia local. Només faltava el capellà. nooooo que hi era la bisbe del PP.
  Ara si escoltessin els comentaris de les persones que hi eren evitarien aquest espectacle. Aaaaaa quedava molt bé el Matí parlant Castellà, semblava que havia començat la campanya electoral al Garcia Lorca.

 15. Hichem em sembla que no tens clar el concepte de TV LOCAL si no no estaries dient (ja em perdonaràs) les barbaritats que estàs demanant! Digue’m una sola TV local ( a banda de Barcelona Televisió) que compleixi els continguts que, segons tu, ha d’emetre una TV de proximitat.

  • El que sí que ho tinc clar(no cal q et perdoni) la tele de proximitat no ha de ser l’oficina de treball “einem”
   Tants periodistes per fer l’altaveu dels regidors no ha de ser el concepte de la tele local,
   Promoure guionistes, curts locals vendrellencs és la alternativa a la massa periodista.
   Tu que en saps millor que jo ¿ quan cobra la presentadora de les noticies, tot i que estic d’accord que hagi una (no dues).

   • Tampoco creo que tengamos que darle más vueltas, ya que no se trata del servicio de urgencias del hospital.
    Es un mal negocio, y no estamos para romances.
    Que cierren la persiana, y si alguien a nivel particular se quiere hacer cargo de este marrón….adelante, pero ni un céntimo del consistorio.

 16. ,En declaraciones a Mediterraneodigital el Ilustre presidente de Vía Democrática Don Paplo Barranco quiere denunciar públicamente a nuestras instituciones políticas por permitir, de manera reiterada y con total impunidad, esa desafección y falta de respeto constante hacia la plana mayor de nuestros símbolos de representación nacionales. Se silba el himno de España. Se pita la bandera. Y aquí no pasa nada. Todo no puede, ni debe, quedar impune. Ya está bien de tener que poner siempre la otra mejilla

 17. PxC denuncia maltractaments infantils al CEIP Pla de Mar de Coma-ruga, amb el Martí torna la CENSURA A LA TV DEL VENDRELL – LA RODA DE PREMSA REALITZADA AHIR A COMA-RUGA NO SORTIRÀ A LES NOTÍCIES DE LA TELE SEGONS ENS COMUNICA EL SEU COMISSARI POLÍTIC, PEP VINYES.
  TANCAMENT DE LA TV EL VENDRELL JA.

  • De debò som tan justos de propostes que no podem trobar res més que dir “tanquem la tele” com una canalla?

   I els llocs de feina de la gent que sí que treballa i s’esforça per la tele? Quanta frivolitat i poca alçada de mires!

   Ah per cert, Parera, no copïis notes de premsa enllaunades!

 18. Después de una opinión tan contundente habrá una razón de peso, y en este caso está claro que es así.
  Por supuesto que habrá gente que se esfuerza, que trabaja y que no se lo merece, pero el presupuesto es el que manda, y ese nos indica que son lujos no asumibles por el consistorio, que no ha dudado en reducir el personal de limpieza (Y se notan las calles más sucias) cuando es un servicio vital para todos nosotros y no es el caso de una televisión de pésima calidad y totalmente prescindible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s