Debat polític a Pas de Vianants

23.05.13 | LILIANA V. CALMET

Ahir, donant compliment al pacte de govern firmat pels quatre partits al capdavant del Vendrell i sota l’atenta mirada d’algunes personalitats polítiques rellevants com Josep Fèlix Ballesteros o Quim Nin, es va operar el canvi de cadires entre Benet Jané i Martí Carnicer, sent el líder del PSC el nou alcalde del Vendrell fins les properes municipals del 2015.

Deixant de banda aquest esdeveniment (podeu llegir aquí la nota de premsa de l’Ajuntament i aquí el discurs de Martí Carnicer després de la presa de possessió, amb metàfora ciclista inclosa preludi de la festa de la bicicleta d’aquest diumenge), el debat polític va traslladar-se més enllà de la sala de plens i, concretament, als estudis de RTV El Vendrell.

Perquè si en una temporada de “Pas de Vianants” hi ha d’haver ” un programa estrella”, el d’ahir l’ha de ser forçosament. Comptant amb un representant de cada partit polític amb representació al Consistori – Kenneth Martínez pel PSC, Joan Maria Diu per CIU, Aracelí Bundó per PxC, Elisabet de Castro pel PP i finalment Jaume Piñol per JxV – vam arriscar-nos a realitzar un debat polític, acte de qualitat democràtica, transparència i participació i que, personalment, el crec molt enriquidor, no només pel ciutadà que pot escoltar-lo i participar-hi sinó també pels propis polítics, que posen en funcionament la seva argumentació en situacions molt menys rígides i dinàmiques (i per tant, més exigents) que un Ple.

En conseqüència doncs, no vull acabar aquesta petita nota sense trencar una llança a favor dels regidors que van venir (i que senti precedent!): no només va ser molt senzill contactar amb ells, sinó que també va ser extremadament senzill d’aconseguir el “sí”, així com conduir, posteriorment, el debat. Des d’aquí el més sincer agraïment a tots ells, i especialment també als tècnics de la casa Juan Màrquez i Joan Urpí i a la Gemma Armela per buscar-nos els talls de les notícies.

Clicant aquí podeu accedir al programa. Òbviament, ni en Miquel Casellas és Iñaki Gabilondo ni servidora és Mònica Terribas, de fet només som col·laboradors de RTV El Vendrell, així que espero que ens sabreu perdonar si potser no estem a l’altura. 🙂

Anuncis

5 thoughts on “Debat polític a Pas de Vianants

 1. Un debat molt interessant que va servir per apropar la política al poble. Un exercici que s’hauria de fer més sovint. Hi ha moltes cecisions que es prenen i no s’expliquen o no se saben explicar. Programes com ahir fa que tothom es pugui arribar a entendre perquè parlen un mateix idioma. Gràcies a tots per fer-ho possible.

 2. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  ¿autocrítica por el déficit? tal vez sí…..pero eso ya pasó y toca solucionarlo.
  El tema de los vados también pasó……. y toca cobrarlo.
  Lamentable una vez más la Sra Bundó, que equivocó el discurso y trajo el del 2003…..o es que no hay más…..
  Lo del tema de la Eina es tan vomitivo que no utilizaré este espacio tan saneado para opinar sobre ello,

  El resto más de lo mismo…..la misma serenata, día a día, mes a mes, año tras año….salen unos entran otros se aprenden la canción y karaoke….

  En definitiva y a modo cancionero, Julio Iglesias de “LA VIDA SIGUE IGUAL”…decía: “al final, las obras quedan las gentes se van, otros que llegan las continuarán…..la vida sigue igual”

  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 3. jajajaja no estaba disponible a esa hora Liliana, lo he tenido que escuchar después, gracias al link…..una pena.
  De todas formas y gracias al manual, estos “profesionales”, tienen respuestas para cada situación y a tí te colaron una…. y de que forma.
  Cuando están en campaña, la culpa del déficit monstruoso, es de los de antes….ahora que somos requete-amiguitos…..hay que olvidar el pasado y centrarse en el futuro.(de aquí a dos años veremos como se transforma este discursete)

 4. vah¡ quin aburriment, aquest no s’esgarrintxaran pas,es tot un paripe, per anar omplint el plat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s