Superglue: 80.589€

21.03.13 | LES4FONTS

Cada dia durant ja fa molt de temps, sentim que les notícies que ens arriben no són esperançadores. No ho són per ningú, ni grans ni petits. De fet, tampoc cal escoltar massa les notícies per veure que la situació del país no és gens, gens bona.

Com hem pogut arribar fins aquí? Sens dubte, la gent del carrer no n’és la principal culpable. Els treballadors honrats, els joves que estudien, la gent gran que gaudeix de la seva jubilació, l’autònom que s’espavila… tothom ha anat tirant, molts cops sense saber que tot allò que vivien seria, uns anys després, un miratge.

Ara mateix, el futur del país està, més que mai, a l’aire. El futur i també el present que estem donant als joves com nosaltres no és prometedor. Gens, gens prometedor.

I no ho és perquè qui ens va dir que ens havíem d’esforçar per estudiar i treballar-nos un futur, en alguns casos, no ho ha ni fet. Amb quin exemple i amb quina experiència ens pot parlar?

Ni el futur ni el present són prometedors. Els partits polítics estan plens de gent que ens ha portat fins on som ara. Ells ens manen, juntament amb les grans empreses, dirigides per gent que ells mateixos també han col·locat.

Tampoc és prometedor perquè, com passava abans, la meritocràcia queda guardada a l’armari dels mals endreços, mentre que la partitocràcia regna la casa i omple de pols i d’una pàtina llefiscosa i oliosa tot el que toca.

Gent de dubtosa preparació en molts casos. Gent que no ha aportat l’estratègia ni la visió que reclamem. Gent que deixa penjat el seu poble o mira pels seus interessos, enlloc de mirar pel col·lectiu, per tots. Són els polítics que anomenem superglue.

Perquè aquests polítics també són part d’un poble desil·lusionat i emprenyat. Ells són còmplices de tot això. Sembla, però, que visquin al planeta Piruleta.

En definitiva, gent que ha triturat l’esperança de molts, moltíssims, de fer de casa nostra un lloc millor. Sigui el poble, la comarca, el país… molts d’aquests, molts, ens han defraudat. Nosaltres també els hi hem permès. I per això, estem pagant.

Dimarts a la tarda coneixíem la notícia que un convilatà nostre, el regidor Jaume Domingo, serà director general del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Un càrrec molt alt, el cinquè en importància de les nostres estructures administratives. És de tanta importància que el sou (del 2012) ho deu valer: 80.589 €. Sí, sí… no ens hem equivocat, 80.589€.

Aquest nomenament és el viu reflex que els sacrificis que es demanen a la societat després són paper mullat. Els joves que hem estudiat, com els que no i han decidit treballar; els joves que estudien ara i que veuen un futur difícil, i els joves que vindran tenen davant el millor exemple de com de manipulades i interessades n’estan les nostres estructures. I com, si tens un carnet polític, tens part de la vida assegurada.

Per què? Doncs perquè hem deixat que la política sigui una professió del tipus superglue amb polítics superglue. Perquè hem deixat que tinguem gent que treballi professionalment de la política. Perquè hem deixat, doncs, que aquesta gent prioritzi els seus interessos als de tots. I hem deixat que els partits paguin favors, com per exemple no sortir escollit al Parlament de Catalunya, com és el cas.

Només dues dades. La primera, la nota de premsa que tots els diaris han copiat i enganxat. Citem: “ha desenvolupat bona part de la seva vida laboral en l’àmbit municipal”. Prova que treballa DE la política, no PER la política. 22 anys tampoc són “tants”…

Segona dada que il·lustra el perfil del polític tipus superglue. No deixarà les seves tasques a l’Ajuntament, tot i assegurar que és “el meu primer motiu d’estar a la política”.

De debò? Realment algú que té per primer motiu d’estar a la política local estarà treballant de director general d’un organisme autònom de la Generalitat?. Què té, de coherent, aquesta afirmació? El Vendrell es mereix ser un segon plat? Segons ell sí. Igualment, tampoc ho fa de franc i resulta que no és incompatible…

La crisi ha posat en evidència que l’escala de valors que ens han inculcat no la compleixen aquells que l’han predicat. On queden doncs, aquests valors? Dónen l’exemple d’allò que no hauria de passar: col·locar gent del partit que tant és la preparació que tingui, tant és si ha estudiat o és un expert en la qüestió. L’única cosa que interessa és tenir-lo content i pagar els favors prestats a qui té el carnet. Això és tòxic, molt tòxic per la democràcia i per la societat.

Ens cal una manera d’entendre les coses diferents. Ens cal mirar-nos els uns als altres i ser coherents amb tots els missatges que ens arriben. Ens cal que els nostres polítics practiquin amb l’exemple i no s’enganxin com el superglue. Aquest no és el funcionament que volem, almenys nosaltres. Ni tampoc l’exemple que volem seguir. Les persones enganxades caldrà desenganxar-les. Tard o d’hora.

Anuncis

37 thoughts on “Superglue: 80.589€

 1. Per acabar de donar sentit en aquest article, m’agradaria fer un repàs al perfil dels tres últims directors generals del DOGC. El regidor vendrellenc substitueix el senyor Jordi Miró i Meix, que ara passa a ser DG de Relacions Laborals, qui, segons el pròpi web de CIU ens diu que té la llicenciatura en dret per la UOC i estudis de teologia. Abans de Miró, era DG del DOGC la senyora Rosa Maria Pascual i Martínez, llicenciada en història i màster MBA a EADA i curs a ESADE. I encara anant una mica més enllà, l’anterior a ella fou el senyor Xavier Guitart i Domènech, llicenciat en dret també, ara present a la CCMA.

  Aquí teniu l’historial de nomenaments i cessaments dels DG: http://www20.gencat.cat/portal/site/portaldogc/template.PAGE/menuitem.c973d2fc58aa0083e4492d92b0c0e1a0/?javax.portlet.tpst=0cabbdc23d3d48ca42a538bab0c0e1a0&javax.portlet.prp_0cabbdc23d3d48ca42a538bab0c0e1a0=txtorganismes%3DEntitat%2BAut%25C3%25B2noma%2Bdel%2BDiari%2BOficial%2Bi%2Bde%2BPublicacions%2Bde%2Bla%2BGeneralitat%2Bde%2BCatalunya%26action%3Dsearchprint%26organismes%3DOE1095%26language%3Dca_ES%26searchTypeParam%3Dadvanced&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken

  I aquí la informació, i formació, dels anteriors DG: http://www.convergencia.cat/fitxa_membre_senzilla.php?mem_ID=86
  http://www.gencat.cat/acordsdegovern/20040113/20040113_AG.pdf
  http://ca.wikipedia.org/wiki/Xavier_Guitart_i_Dom%C3%A8nech

 2. Un gran article, Tots els que som una mica potes i alguna vegada ens hem enganxat amb superglue sabem el difícil que és de treure, s’ha de rascar, netejar amb sabó, disolvent,… però tot és tenir voluntat i com deia aquell “si tu estires fort per aquí i jo estiro fort per allà, segur que tomba, tomba, tomba…..” era una canço d’altres temps, per fer caure una dictadura. Però per segons quins polítics enquistats sembla que volen repetir temps passats (sense trets això si) i perpetuar-se en la poltrona i fer de la politica una manera de viure de la gent i no pas viure per la gent, però bé, deu ser el que ens mereixem si durant tants anys aquest tipus de polítics segueixen sortint escollits elecció rere elecció. Però som a temps de posar-hi remei, tots plegats. Regeneració política ja ! Com deia una altra cançó de la mateixa època “nosaltres no som d’eixe món”.

 3. “Viure DE la política i no PER la política”. Crec que és una observació molt acertada. Un dels problemes és per tant, que hi ha polítics “professionals” que si surten del món de la política no poden fer res més (ja que molts d’ells no tenen cap preparació professional). Un altre aspecte és la meritocràcia. Per què no és demana cap requeriment específic (en termes de formació acadèmica o professional) per desenvolupar un carrèc públic que potser haurà de pendre decisions que afectaran el total de la ciutadania ? Per què es sobreentén que qualsevol és apte per ocupar un càrrec públic?

 4. Es escandalós que es pugui cobrar més d’un sou públic alhora. M’he descomptat quants càrrecs té aquest senyor però em sembla que estava com a diputat al parlament, regidor a l’ajuntament, al consell comarcal, l’empresa privada i no sé si algun càrrec més.

  Si té competències per poder fer una tasca endavant, que cobri el sou corresponent, però que justifiqui el seu temps i la seva dedicació perquè o s’està en un lloc o en un altre, però no “xupant del bote” per anar a passar unes quantes horetes a Barcelona o a escalfar la cadira al ple de l’ajuntament.

  Aquest senyor i companyia els hi hauria de caure la cara de vergonya de seguir a l’ajuntament després d’haver aconseguit que el Vendrell tingui no sé quants milions en deutes. On han anat aquests diners? Sembla que en inversió en obra pública no perquè els carrers del Vendrell i la mobilitat del municipi fan pena.

  Durant anys s’han fet les coses pèssimament i aquí ningú dimiteix ni assumeix responsabilitat, al contrari, a “xupar del bote” en no se quants càrrecs i aferrant-se a la cadira amb superglú. Però no cal que es preocupin que a les properes eleccions els tornaran a votar…

 5. Moltes gràcies pels vostres comentaris.
  I estic d’acord amb el darrer. Com pot dir, obertament, que som a la política pel Vendrell, i que es converteixi en passar l’estona, enlloc de dedicar-t’hi full time?

  D’aquí em sorgeixen dues reflexions més: la primera, és clar que la ciutat se la prenen no massa seriosament, Una ciutat com El Vendrell, que té molts i molts fronts oberts necessita la màxima dedicació. Que no oblidin que ja fa uns quants dies que som una ciutat, amb els seus problemes i també amb les seves virtuts.

  I la segona, i és com de necessàries o innecessàries són certes figures polítiques vs certes figures administratives. Es podria plantejar un concurs públic per ocupar la plaça segons els mèrits, amb una durada determinada, per exemple, 4, 5 o 6 anys? Potser seria la manera més justa de despolititzar un ens i tenir els millors en les direccions generals… S’accepten propostes!

 6. veig que al vendrell es critica a les persones que tenen exit a la seva carrera profesional,una critica fins la destruccio , mentre que en altres municipis la gent estan inflant a uns fracasats para que triumfin del no res !!!! Vendrell is diferent

  Al meu parer , independement del color politic , i sigui del partit politic qui sigui,és sempre un bona noticia veure un vendrellenc exercercint alts carrecs .
  Aquest article té un tó de d’enveja, els joves d’avui volen alts carrecs just despres de final d’estudis i aixo no és aixì, n’hi etapes al món laboral o politic que no s’ ha de cremar-les.

 7. Quina interpretacio tant curiosa que fa de l article. No la comparteixo en absolut. Hem d estar orgullosos simplement perque es un vendrellenc ?

  • ¿Qui ha parlat d’urgull??? , es tracta d’una noticia , sr ,s’ ha donat opinió sobre aquesta noticia i jo la qualifico de bona.jo mateix, al seu momnetnt vaig criticar vaig questionar la pujada de rebut d’escombreria i la falta de higiiene publica, i mokt aspectes de mancança en la cohesió social
   Que l’anomenen un nou carrec el trobo normal , ¿qe vols que faci el Mas ?que vagi a l’inem a buscar un licenciat aturat que no té cap experiencia laboral ni politica ??
   Es un carrec politic i de confiança i aquests carrecs és el que tenen i aqui no estem tractant d’un carrec tecnocrata ….jo si fos en Mas faria el mateix anomenaria un experimentat e politica del meu entorn proxim .
   El que no entenc que es critiqui quan no procedeix , això es destructiu , no és correcte enfonsar a una persona .1er deixa que exerci aquest lloc i despres valorem si aporta alguna cosa bona al seu poble , segur que relacions si que en tendrá i espero que en profiti per crear un cercle a fin de atreure i captar empresaris i empreses, , emprenedors al vendrell ja que pel que veig aqui ningú s’ ha preocupat per aquest tema .

   • Estic d’acord en que no hem de reduïr el debat a un tema de “titulitis”. Es més just avaluar a un polític, a un equip de govern, a una institució, a una empresa, etc…en funció dels seus resultats: Segons el Ministerio de Economía y Hacienda l’Ajuntament de El Vendrell te un deute de 67.458.000 €. Suposo que vostè coincidirà amb mi en que això no és un resultat massa bó. No és comprensible, per tant, que com a ciutadans ens qüestionem la competència professional de les persones encarregades de fer aquesta gestió ? A mi em sembla molt raonable. I a vosté?

 8. Escolta,No tinc carnet en cap partit i a mes , actualment ,CIU em cau fatal, d’accord ?i tampoc cobro per opinar vale ??ja que el meu circle d’amics el vendrell tots sabeu que he tingut més d’una enganchada al twitter amb el , però jo distingueixo les noticies,i crec que s’ ha felicitar-lo per aquest logro.
  I afegeixo més ,ara per ara la cup i la euia estan fent una bona feina , si us plau deixem de fer judicis a una persona i menys sense dades a la mà …..deixem de crear un enemic public num 1 …al vendrell hi ha molts problemes per aclarir i segurement l’oposició n’es un..
  Això de valorar el com i el perquè a l’Ajuntament investiga’l si ho esta fent bé l’oposició o no . Espero que no hagi tractes de favor entre govern i oposició amb aquest estira i arronsa als plens que cada cop sembla un circ…
  El vendrell ens falta: ●1oposició com deu mana i ●2:captació d’emprenadors,doncs ajudem cadascú de la seva manera a aconsegui-les
  PD: jo no pretenc ser l’unic que porta la realitat , , però aqui deixo la meva opinió, som diferents i tots pensem diferent.

  • Hichem, contestant-te una mica tots els teus comentaris, crec que aquest article ni té un to d’enveja ni pretén atacar personalment a ningú. Posa de manifest, a través de l’exemple del Jaume, que la política en alguns casos no és meritocràtica. I avui en dia, on l’atur n’és ple de gent molt més capacitada i formada que molts dels alts càrrecs del nostre país, evidencia que aquesta falta de meritocràcia ajuda a allunyar la política de la ciutadania, o a concebre-la, com acostumo a dir, en una ETT.

   Però tornant al que deies més amunt i d’acord amb els anteriors perfils dels DG del DOGC, em sembla a mi que sí que és un càrrec polític i de confiança, però tots els anteriors directors generals tenien alguna llicenciatura, majoritàriament en dret. El nomenament del Jaume sembla de l’estil del Gerard Figueras: no han pogut entrar al Parlament, i el partit ha de col·locar els seus. Em sembla que, amb independència que sigui vendrellenc, amb independència que pugui obtenir contactes pel municipi (ho veurem…), la pràctica aquesta de relacionar persona amb càrrec fins a tal punt que no té res a veure ha de ser una pràctica eliminada de la política perquè l’aconsegueix fer caure en el descrèdit. Per la política i pels propis polítics, que saben que si no entren allà, els buscaran un càrrec per aquí. Sabent que hi ha feina assegurada, doncs, per a què esforçar-se? Així es perverteix la funció i la vocació pública.

   I ja per últim: aquest article és una critica al supergluisme aquest. Si jo cobrés 80 mil euros l’any, renunciaria al concepte de dietes al meu Ajuntament. 23 mil euros és calderilla, segurament, però ja són 23 mil euros que es poden destinar a alguna altra cosa. I igual que ell, els demés que perceben de la Diputació de Tarragona. Com deia el Jordi, amb un municipi que deu 67.458.000 euros (i causat per tots aquests que hi són i que encara diuen que hi ha superàvit) s’han de començar a prendre responsabilitats perquè és evident una mala gestió, o una confiança en un model que ja no va.

   I amb això és igual l’oposició. Saps que vull una oposició com déu mana.
   Però també vull un govern com deu mana. I jo crec que ja fa molts anys que no el tenim.

   • Completament d’acord amb el teu comentari, Liliana.

    Segons el twitter del Jaume, Un tal HICHEM es un dels que va felicitar-ho pel càrrec per aquesta xarxa social.No se si serà el mateix amic HICHEM, en qualsevol cas sigui o no ell estem en un pais “lliure” per tant que qualsevol comentari i opinio ha de ser benvinguda t’agradi o no.

    De totes maneres, aquest càrrec de director del DOGC, no hauría de ser un lloc tècnic més que polític? Es a dir, entenc que els polítics (i especialment els que fan una carrera política i es dediquen des de fa molts anys i l’han fet una feina “professional” més que un compromís ètic i moral de millorar el teu entorn), haurien d’ocupar llocs polítics. Es a dir, Alcaldes, regidors, diputats, etc… (escollits pel poble que es el que el poden llegitimar pel càrrec) per aprovar i votar lleis. Pero si es tracta d’un lloc més aviat tècnic, s’hauria d’ocupar amb gent professional en l’ambit que se li demana. Si no que fa, dirigir a un cos de tècnics per adoctrinar (en aquest cas CIU) segons les creencies de torn del partit governant?

    Es una mica el que sol passar als ajuntaments de tot arreu. Si guanya un partit polític, fica a la seva gent del partit (independentment de si valen o no per un lloc de treball) com a recompensa dels merits fets en campanya o dins del partit. “perque entri un altre millor que entri un dels meus” deu ser el comentari del polític de torn. A nivell generalitat deu ser no tant a petits treballadors si no a politics de pes en llocs estratégics independentment de la formació i experiencia en l’ambit. I es clar, l’excusa del partit de l’oposició que no ho denuncia es ” bè quan ens toqui a nosaltres farem el mateix” i ja està. Un pacte de no agressió per tal de sobreviure tots els politics. I així anem en una societat en plena crisi económica que només veu que els unics que prosperen són els politics perque al final han sapigut fer una feina professional del seu càrrec, que més aviat hauria de tenir darrera un component de valors i ganes de canviar la societat…. Be aixo era abans. Ara, la pela es la pela i ” mentres estigui de regidor o qualsevol càrrec public, que vagi passant la crisi que vulgui que a mi m’anirà be”.

    I després pregunteu per que molts ajuntaments com el vendrell, i comunitats autónomes i l’estat, tè molt deute i han de retallar? Quants anys porten els mateixos politics al vendrell? i a la Generalitat? Quants treballadors necessita un ajuntament per fe-ho funcionar i quants hi han treballant realment a un ajuntament? El politic mira realment pel conjunt de gent que li ha dipossitat la confiança? Doncs sembla que no.

    Doncs així anem. Que a sobre plantegem la voluntat del poble català per tenir un estat propi en un futur no massa llunyà i això te pinta de que aquests polítics són els que ens han de duur a això i a tenir prosperitat? Ho portem clar. SI Aquests politics, ja ens van traïr fa molt de temps. En el moment en el qual es van dedicar professionalment a la politica i van deixar de banda els valors que els van llençar en un principi a dedicar-se a la politica. Canviar el mon.

    No ens representen.

 9. Antes de opinar sobre dicho artículo quisiera felicitar a todos y cada uno de los que dais opinión de una forma constructiva y agradable.
  Creo que desde que sabemos como funciona el sucio submundo político no nos debe extrañar que señores de dudosa preparación accedan a altos cargos.
  La experiencia en este caso supera la titulación, y Jaume ha demostrado saber manejar este aspecto como nadie.
  Todo esto que escandaliza a muchos lleva ocurriendo desde hace 33 años y no es otra cosa que la continuidad de la dictadura pasada decorada al gusto de los tiempos.
  Como bien apuntaban más arriba, el resultado de esa gestión municipal a lo largo de una década deja un resultado de más de 60 mill € de déficit y eso que siempre han mandado los mismos y siempre lo harán…….y los seguimos votando jejeje
  Conclusión……sigamos cantando ya que el pueblo duerme y no despertará hasta que le quites la última sábana y noten el frío….entonces ya será tarde

 10. Ja sabeu no voteu cap partit que no prometi prohibir radicalment l’acumulació de càrrecs, eliminar sous abusius, dinars protocaolaris, dietes, càrrecs de confiança, etc.

 11. Que surti un partit de gent del poble, ben preparada, amb l’únic objectiu de tirar endavant El Vendrell…i segur que arrasen!

 12. Doncs valdría la pena probar la fórmula que van fer a Torrelodones (Madrid). Us deixo un link perque els coneixeu:

  http://www.vecinosportorrelodones.org/vecinos-torrelodones-quienes-somos.html

  D’entreda el municipi es va treure carrecs de confiança, cotxes oficials, assesors i d’altres despeses innecessaries com dietes dels politics i oposició, i moderació salarial politica, i han aconseguit sanejar els comptes del municipi. L’éxit d’aquest ajuntament es que es centren en solucionar els problemes del municipi. Per que tambè són veïns de carrer que pateixen amb els problemes directes del municipi.

  Potser seria bo que aquí al vendrell tiréssim per aquest cantó i trenquessim una mica amb l’alternança de PSC-CIU que mireu a on ens ha dut. A més de reorientar el vot d’emprenyament vendrellenc que ara rep normalment PXC. Perque dubto que mil i pico vendrellencs siguin d’extrema dreta. Quina mala sort si fos així.

  En fi, si algu s’anima. No seria una mala sortida si darrera hi ha un projecte seriós i compromés amb els vendrellencs.

  Ja es veurà

  • Molt interessant l’experiència de Torrelodones. Crec que en Jordi Évole va entrevistar l’alcaldesa a un dels seus programes. És una demostració palpable de que hi ha vida més enllà dels partits polítics “convencionals”. Tinc la intuició de que aviat començarem a veure iniciatives similars a altres llocs. Serà El Vendrell un d’ells ? Ja veurem….

 13. Tots els clans d’aquest poble jugen a tapar-se la merda d’uns als altres,aixi no s’avança mai, sempre estarem enmerdats. estic d’acord amb l’anonim que fa falta una unio electoral de ciutadans i gent honrada que vulguin fer neteja i sortir del fangar aquest. De fet alguns ja fa temps que hi estem treballant i anem pel bon cami.

 14. En temps de crisi els partits d’extrema dreta amb un discurs molt fàcil fotent la merda als de fora pujen com l’escuma. El discurs habitual s’apropa “al que la gent vol escoltar” sense una intenció real de fer-ho. Així que si dels comentaris ha de sortir alguna cosa bona, que s’assembli més a Torrelodones que no pas a un altra PXC.

  Els que vivim aquí sabem que la gent del poble que en el seu moment va votar a PxC ho van fer per que ja fa anys que estan cansats dels de sempre. Les mateixes cares, les mateixes polítiques i l’augment del deute municipal retallant serveis i pagant més impostos. Més per mantenir estatus dels politics que no pas per solventar els problemes reals dels veïns del poble, que a sobre ara en crisi les estem passat canutes en molts casos.

  Les castes al vendrell s’haurien d’acabar i un partit fet per veïns seria una alternativa al descontent que es porta vots cap a partits com Pxc. Canalitzem l’emprenyament de tots cap a opcions més coherents.

  Cal gent sense hipoteques polítiques, ni compromissos, ni que tinguin que tornar favors. Politics objectius i que s’acabin els pactes “de no agressió” entre el govern i l’oposició de torn.

  Model completament exportable a qualsevol dels governs. Per aquí vindrà la recuperació de confiança i credit de la politica. Sona a utopia? Suposo que els politics de la transició tambe van pensar en la utopia després de 40 anys de dictadura salvatge…

  Tenim temps de preparar el canvi. Desde casa o al carrer ens podem continuar queixant i fotent comentaris en blogs com aquest i tal, però els temps que corren inviten cada dia més a movilitzar-se i a IMPLICAR-SE.

  • ja hi estem treballant des de fa temps, pero costa de trobar gent, en vocació de servei, de poltroneros en hi ha molts, el que passa es que no se’n adonen que la comedia s’acabat. em fot una pena el ple del ajuntament aquest, sembla l’orquestra del titanic.

   • No diu res… Serà que no es deu voler mullar. Potser és un farol, o potser tot va lligat a unes sigles…

   • Si Jo estigués montant un projecte per presentar-me a les eleccions municipals (tingui o no unes sigles darrera) el que faría es assegurar-me molt bé del projecte que vull duur a terme, envoltar-me de gent de confiança adequada i un cop ho tinguem molt ben paït el que es vol fer i com, llavors treure-ho a la llum publica.

    No dubteu en que els Professionals de la politica (en aquest poble en tenim molts d’aquest que porten molts anys a la politica) i els seus estómacs agraïts d’aquest poble faran tot el possible per neutralitzar o boicotejar qualsevol iniciativa que els hi pugui treure el seu estatus actual. Per tant vigileu molt bé els pasos a seguir que aqui en aquest poble hi ha massa Judas.

    No deu ser de molt de gust, que uns quants veïns es vulguin organitzar de cara a formar força politica, vist des de partits politics com CIU o PSC que han anat perdent paulativament molt suport municipal, comarcal i autonómic. Amb deballades importants i fuites de vots cap a forces més petites.

    Ara la excusa per no fer tot alló que diuen a les seves campanyes politiques i complir amb el seu poble es la crisi económica i la falta de recursos. Doncs redistribui-ho els presupostos. Feu una gestió com cal. Ajudeu a la gent del vostre poble. No gasteu el que no podeu. No continueu vivint per sobre de les vostres possibilitats, etc…. Prediqueu amb l’exemple que es la vostra obligació com a servidors del poble.

    Ara, Quan ho tingue clar que es el moment d’escoltar alternatives. Llavors será el moment per fer-ho public i buscar suports.

    Que tingue bona sort i volem escoltar alternatives que no caiguin en els vicis dels que ara governen.

 15. el que es va vendre com que havia de canviar les maneres de fer de l’ajuntament ara pentina els gossos.

 16. Es complicado llegar concienciar a la gente de que una alternativa es posible, y más con el aluvión de noticias sobre corrupción que hacen que nos vean a todos iguales. Opiniones compradas y manipuladas, una ley electoral injusta, hacen que las opciones de un partido de nueva andadura lo tenga casi imposible.
  De todas formas diré a aquellos que pretenden llegar a las elecciones municipales y ser una alternativa real y sana….que solo el hecho de presentarse y darse el placer de explicar a los ciudadanos quienes son los torpes que nos dirigen y porqué están donde están…..ya merece la pena…
  Yo aunque sea solo por los 3 min de la Lira donde te permites el lujo de llamarlos por su nombre y además los tienes delante…..todo lo demás Mastercard

  • Doncs vaja. Fins i tot una iniciativa d’aquestes formarà part de la capelleta d’algú? Si la gràcia és montar una història com Torrelodones, com més gent millor, no?

   • Que siguin els millors potser no és el més important. Si son honestos, transparents, amb la preparació adequada, coherents amb el seu programa i amb ganes de treballar pel poble, potser jo els votaria (i segur que molts altres vendrellencs també). Necessitem aire fresc al nostre poble !

 17. Retroenllaç: El Vendrell…lodones? | les4fonts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s