El moment és ara, el lloc és aquí… i ho sabem

21. 02. 13 | ELISABET BORREDA DÍAZ

La societat s’ha posat les piles… i de quina manera! Des de la pionera consulta sobre la independència de Catalunya que va organitzar Arenys de Munt el 13 de setembre de 2009 fins avui hi ha hagut un canvi d’actitud innegable respecte les darreres dècades. Hi ha una agitació social, una mobilització ciutadana amb pocs precedents en la nostra història més recent i és talment com si les converses de bar haguéssin evolucionat fins al punt d’anar inqüestionablement acompanyades d’accions i projectes.

Som molts els que pensem que alguna cosa grossa, molt grossa, està a punt de passar i som molts, també, els que participem i veiem mobilitzacions de tot tipus amb més resposta que mai. Sense anar més lluny, el Penedès n’és exemple per diversos motius com la creació d’aquest punt de trobada i de diàleg que és Les 4 fonts, pel naixement -en plena crisi, especialment dura en el sector dels mitjans- de l’Eix diari, per la constitució de les seccions locals de l’Assemblea Nacional Catalana amb el reguitzell d’actes que cadascuna d’elles organitza o per la creació del flamant grup Terra i Taula. Aquests, però, són només alguns casos dels molts que hi ha hagut i dels molts que vindran.

Hem aixecat el cul de la cadira i hem decidit anar per feina. Cadascú d’una manera -la que li és més propera, còmoda o atractiva- però la majoria està participant activament en aquest moment de canvi. És com si el tren que ens ha de dur a un escenari desconegut però engrescador estigués a punt de passar i tothom fes mèrits per tenir el seu bitllet i, sobretot, poder explicar als seus fills i als seus néts que no només hi va ser sinó que hi va participar. I no em refereixo exclusivament al vessant més político-social sinó que també val la reflexió pel que fa al territori i a la corresponent revalorització i a l’economia i a l’esforç per trobar nous models de negoci en època de crisi.

És evident que l’època de les vaques grasses ha acabat, com també ha acabat la de la permanent -i preocupant- actitud passiva, passota i derrotista. El futur l’hem de construir tots i cadascun de nosaltres perquè si refiem que ens ho vinguin a fer des de fora de ben segur que no acabarà sent del nostre grat. Això ho sabem, ho hem après, i per això ens activem: per despullar pors i incerteses, per enderrocar murs i falsos mites i perquè el moment és ara i el lloc és aquí. ‘Sí, han de caure les muralles, totes, totes, totes. Les trompetes estan preparades!

Anuncis

2 thoughts on “El moment és ara, el lloc és aquí… i ho sabem

  1. Si hem de construir alguna cosa diferent, però tots tenen el seu projecte. Si tothom fes el seu projecte crearíem milers de projectes personals. El que hem de fer és unir esforços i unificar criteris, però algú ha de posar la primera pedra. De moment hi ha un rebot general en contra els manaires. Ara toca buscar una alternativa. Però quina?

    • I aquests milers de projectes personals per afinitat o similitud acabarien fent que les persones interactuessin (vagi be o no la cosa) entre elles i s’ajuntessin (o no) projectes i es combinessin.

      La primera pedra sempre hi ha sigut, i l’alternativa no s’ha de buscar, s’ha de construïr entre totes 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s