ControlL4F. Regidoria d’Esports. Sergi Teruel

portada_esports

LA REGIDORIA | EL PERFIL

El passat mes de desembre vam començar aquesta secció del bloc analitzant la titular de la Regidoria d’Urbanisme, Laia Gomis, d’acord amb el què es consignava al programa electoral del PSC i el què s’havia dut a la pràctica.

Aquest gener continuarem amb el titular de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell, Sergi Teruel, caiguda a mans de CiU en el repartiment de carteres. També de perfil jove, és nascut l’any 1975 i ja va ser present a la llista electoral de Convergència i Unió a les eleccions municipals de l’any 2007, sense que li fos possible sortir. A les corresponents a l’any 2011, i havent avançat una única posició, li va ser possible sortir elegit a causa de la desgraciada renúncia de la Marta Tutusaus, número 2 de la llista, ocupant, d’aquesta manera, la regidoria d’Esports.

perfil_sergi_teruel

Present també a les xarxes socials (twitter i facebook), Teruel compagina la seva tasca en règim d’exclusivitat al capdavant de la regidoria d’Esports amb la vicepresidència i la tresoreria del Consell Esportiu del Baix Penedès i la presidència  del Patronat Municipal d’Esports, entre alguns altres càrrecs més per raó de la seva condició de regidor en aquest àmbit.

COMPLIMENT DE LES PROPOSTES

Abans de tot, recordar la llegenda que regeix la valoració: en verd, les propostes realitzades; en groc, les propostes parcialment realitzades pel govern actual; en vermell, les propostes no realitzades i, per acabar i en gris, les propostes estancades, aquelles que s’han iniciat en d’altres legislatures i no han trobat una continuació en l’actual govern.

llegenda

Així doncs, tal i com vam exposar en aquest article sobre el funcionament de #ControlL4F, s’analitzen les propostes que consten en els programes electorals de cada un dels regidors i regidories, així com també totes les propostes recollides al pacte de govern, molt més escàs, pràcticament de mínims.

Malgrat aquesta sistemàtica, en el cas de l’àrea d’Esports se’ns fa difícil aplicar aquesta classificació. L’explicació és senzilla: el programa electoral de Convergència i Unió corresponent a les eleccions de 2011 és més aviat escàs en aquesta àrea, ja que únicament consigna unes línies generals en les que es té la voluntat de treballar (esport a escoles i instituts, desenvolupar i potenciar estades esportives a la platja i donar suport als clubs de la Vila), sense oferir cap proposta o acció concreta per tal de traduir a la pràctica aquesta voluntat.

formatget_teruel

Les propostes, així com també l’actualitat de la regidoria la podem trobar al programa Per Què de RTVEV, seguint les entrevistes al regidor. Les entrevistes són del 14 de febrer i del 19 de juny de 2012. Altra informació complementària es pot trobar a la pàgina web del Patronat Municipal d’Esports (on hi podreu trobar una entrevista al propi regidor enlloc d’una entrevista del conjunt del patronat).

LES PROPOSTES

Val a dir que aquesta manera de redactar el programa electoral és evidentment ambigua i poc concreta, però també de molt fàcil compliment, ja que es deixa tan obert el camp d’acció que qualsevol mesura que s’emprengui en relació a l’esport escolar, per exemple, pot considerar-se com un compliment de la promesa electoral. En contrapartida però, la inseguretat de l’electorat també és evident, ja que no sap ni pot preveure quina serà l’acció en relació a aquest àmbit.

En segon lloc, l’acord de govern només fa incidència en el tema esportiu en quant a la voluntat de “sistematitzar totes les línies d’ajuts (culturals, socials, esportives, etc) per tal d’assegurar l’equitat en l’accés i la seva distribució, garantint la participació i la transparència”, aspiració que per la seva naturalesa transversal, presumim que no forma part de les competències del Regidor d’Esports.

teruel_llista

Per tant, i a diferència del nostre últim article, no tenim cap proposta electoral concreta en l’àmbit d’Esports, sinó una voluntat ambigua i sense materialitzar-se en cap acció específica. Així mateix i com ja hem dit, el pla d’ajust tampoc no conté res en aquest àmbit.

Aquesta manca de planificació en aquest àmbit ens fa pensar que el fet que tinguem un regidor encarregat únicament de la regidoria d’Esports, pel que percep un sou de 46.000 euros, és fruït de les característiques del govern d’unitat, havent d’atorgar una “cartera” a tots els membres dels quatre partits polítics que el conformen.

Sigui com sigui, veiem què s’ha fet des de la Regidoria. Donada la falta de propostes concretes, el procés en aquest #controlL4F serà a la inversa, és a dir, recopilarem a través de la hemeroteca del web de l’Ajuntament del Vendrell totes aquelles notícies que duguin el nom del regidor (ho hem de fer així, perquè a la pàgina corresponent a Esports, només hi ha una simple explicació i no tota la tasca que s’ha fet), i veurem si pot enquadrar-se en alguna de les promeses electorals del programa de Convergència i Unió.

Comencem:

De repassar totes les notes de premsa – i insistim, és la informació recollida al web de l’Ajuntament – veiem que fonamentalment el que ha fet l’Ajuntament del Vendrell a través del Patronat Municipal d’Esports és donar suport o recolzar iniciatives esportives privades o d’altres entitats d’aquesta naturalesa.

En contraposició, les actuacions per iniciativa pròpia o impulsades de manera única i exclusiva des de la Regidoria i el Patronat són bastant escasses, per la qual cosa el paper del regidor d’esports no és un dels més rellevants del present govern, havent-se pogut acumular aquesta regidoria a una altra, evitant un sou de 46.000 euros l’any.

Al respecte doncs, de totes aquestes activitats realitzades, algunes poden enquadrar-se perfectament en el que s’enunciava al programa electoral de Convergència i Unió com, per exemple, la Final Nacional de Cros Escolar, que es va dur a terme a les platges, el Campus Taronja Ferran Trillas o el Campus Internacional d’Handbol Lászlo Nagy, que a més, en ambdós casos incideixen en el foment de l’esport en edat escolar i dinamitzen l’economia dels nostres barris marítims, amb la visita dels participants.

Alhora, també veiem un suport evident a les entitats esportives de la nostra Vila, a jutjar per les col·laboracions i el recolzament del Patronat Municipal d’Esports a elles, tot i que no podem conèixer l’abast d’aquest suport.

També ressaltar, en aquest últim àmbit, les Escoles Esportives, que donen la possibilitat a tots els escolars entre 3 i 16 anys de practicar diversos esports en les instal·lacions municipals.
No obstant, trobem en falta mesures concretes i específiques aplicades als centres escolars i instituts per tal de fer pedagogia i fomentar efectivament l’esport entre aquest col·lectiu, així com els valors inherents a la pràctica de l’exercici, especialment els col·lectius.

EL MILLOR | EL PITJOR

Algunes de les idees impulsades, una joventut relativa o la renovació política en el si d’un Ajuntament amb cares massa repetides, no han pogut vèncer alguna de les grans problemàtiques a les que ha hagut de fer front, i que sens dubte haurà de resoldre en un futur (la viabilitat de les infraestructures esportives, per exemple, com el manteniment de dues piscines amb un descens constant d’abonats al Patronat). En aquest sentit, es troba a faltar tan amb ell com en la resta del Consistori la valentia per posar sobre la taula el debat polític de quines infraestructures cal mantenir i quines altres no, més enllà d’intentar solucionar la solució, de manera provisional i sense visió de mig/llarg termini amb un augment de quotes important.

fletxes_teruel

També hem trobat a faltar mesures dutes a terme per generalitzar o intensificar l’esport en escoles i instituts, i sens dubte, calia una referència clara a l’esport en la tercera edat, col·lectiu que mereix menció especial.

Tot i així, cal destacar i segurament és culpa de la falta de pressupost de la seva Regidoria, que des de la Regidoria d’Esports s’han impulsat poques iniciatives de manera individual, fent un esforç per crear sinergies i col·laboracions amb altres entitats i institucions, que no obstant, si es sap mantenir i s’explota, pot ser una via alternativa per tal de dur a terme polítiques esportives al nostre municipi.

PUNTUACIÓ

La poca precisió, doncs, per a les propostes presentades al programa electoral i l’ampli ventall que fa, o d’allò que pot fer-se valer CiU afavoreix la puntuació de la regidoria i del seu titular, si bé no creiem que sigui un compromís ferm amb la ciutadania presentar quatre punts tan ambigus al programa, al contrari de la candidatura socialista, on especificava, com vam veure, un gran ventall de propostes.

Malgrat això falta avançar cap al compliment total d’aquest raquític programa. Caldrà veure si s’acaben complint, així com també amb quin grau d’assoliment s’aconsegueixen posar en marxa.

puntuació_sergi_teruel

Anuncis

34 thoughts on “ControlL4F. Regidoria d’Esports. Sergi Teruel

 1. O sigui que per superar aquest baròmetre en positiu, la clau és presentar poques propostes i que siguin ambigües? Visca!!! XD

  • El sistema de valoració és el següent: “Per cada proposta completada, sumarem 1 punt. Per cada proposta incomplerta, -1 punt. Per aquelles parcialment complertes, 0.5 punts positius.”

   Òbviament que amb un programa electoral d’aquest tipus, deixar una proposta com a incomplerta és molt difícil, perquè facis el que facis sempre pots justificar que ho has fet en la direcció que enunciaves al programa electoral.

   Ara, la foto final amb la puntuació i l’aprovat i suspès és merament anecdòtica. Com ja dèiem al principi, analitzàvem els programes electorals, la possibilitat o no de realitzar les propostes que ens venien durant la campanya electoral, etc.. per tant, en aquest article la crítica ha d’anar per aquí, per la vaguetat d’aquest en tema esports.

 2. Algú em dirà que potser sóc l’advocat del diable però tinc una sèrie de dubtes:

  1. En una població com el municipi del Vendrell amb 37.000 habitants és del tot necessari i imprescindible que un regidor d’esports tingui una jornada complerta amb el 100% del sou i 46.000 euros l’any?. Voleu dir que amb una jornada més reduida i que els tècnics fessin fessin realment la seva feina, no seria més just, sobretot en el temps que corren ara?. O és que potser hi ha massa acumulació de càrrecs?. En això estic completament d’acord amb l’article.

  2. El foment de l’esport a les escoles esportives no és ben bé així; malauradament tant a primària com a secundària hi falta l’esport que prefereixen molts nens d’aquestes edats, el futbol, que, altra vegada, i curiosament si els nens volen jugar a futbol al Vendrell ho han de fer en dos clubs privats; la UE Tancat de la qual el pare de l’actual regidor és el president, el Sr Teruel, i pel qual els nens que hi volen participar han de pagar obligatoriament un total de més de 400 euros/temporada inclosa la equipació obligatòria (100 euros aprox) o al Club d’Esports Vendrell on els preus més o menys, no varien gaire, i on t’obliguen a fer soci del club si el teu fill/nét vol jugar al futbol, per tant una despesa extra cada mes. També hi falta el hockey sobre patins, un esport on estem a l’èlit del país, però que si els infants volen practicar-lo, ho han de fer obligatòriament al Club d’esports Vendrell amb el pagament de la conseqüent quota cada mes i fer-se soci del Club.

  En el cas dels altres esports de les escoles esportives municipals, el preu és de 80 euros/temporada. Una diferència considerable oi, sobretot per les famílies que no puguin pagar els quasi 400 euros/temporada i sobretot pels que tenen més d’un fill/ en edat escolar. Per què el futbol ha de ser privat i la resta d’esports no?. Quina relació exactament hi ha entre els clubs privats d’esports i l’Ajuntament? Per què no ofereixen futbol a 80 euros/temporada a les escoles del Vendrell?

  3. El I Campus de Bàsquet Ferran Trillas, curiosament, porta el nom del fill de la Regidora de Platges i Turisme, una altra de les regidores amb el 100% de dedicació en un municipi on el turisme cada vegada va més de baixa i on la temporada cada vegada és més curta. Masses coincidències oi?. Quina casualitat que el Sr. Trilles es dediqui a muntar campus de bàsquet subvencionats per l’Ajuntament on governa la seva mare. Curiosament també subvencionen al club de bàsquet, el mateix on el Sr. Trilles ha estat jugador molts anys, on vàrios pares, aquest inici de tempordada, han tingut problemes per apuntar els seus fills perquè no eren “prou bons” i que ha sortit publicat a diversos mitjans de comunicació.

  4. Campanya Futbol Net. Va estar destinat als nens d’una escola concreta, l’escola Teresina Martorell. És que els altres nens del Vendrell són diferents?. O ja ens està bé promoure la diferència i la desigualtat en l’esport?. Perquè la resta dels nens de les escoles del Vendrell no poden gaudir de la campanya, en igualtat de condicions?.

  5. La piscina municipal descoberta. Una piscina dura, amb uns entorns de pedres i rajoles que no convida en absolut a anar-hi i on a ple estiu es fa del tot insuportable. Una instal.lació que manca d’espais verds, gespa i arbres on els infants puguin jugar i gaudir de l’espai, com tenen la majoria de piscines del país. Una piscina que quasi sempre està buida i que malauradament hem de mantenir tots plegats.

  Aquests són els meus dubtes respecte a la gestió del Sr. Teruel, masses dubtes concrets per a poques propostes ambigües.

   • Bruna, de l’Handbol no en parlem? Això si que és sospitós… A no!

    Bruna i Liliana, només perquè m’afecta a nivell personal i no tinc pas perquè amagar-me de res, però m’han dolgut les insinuacions que has fet sobre el Ferran Trillas, ja que és un amic íntim que conec desde perit, i crec que hauries de revisar les teves fonts, ja que vas molt equivocada!
    He viscut desde tota la vida el que és el bàsquet d’aquest poble, i n’he viscut de tots colors, així que el conec molt bé.
    El campus anava en nom d’ell perquè s’acabava de retirar (i ja m’agradaria veure si la fent s’impliqués un 10% del que ha fet ell pel bàsquet d’aquest poble), l’ajuntament no va posar ni un duro, el club s’ha batallat desde 0 desde el primer any que es va crear l’Associació de Bàsquet El Vendrell, quan un grup de joves es va posar davant d’un projecte que ningú donava un duro per ell i crec que es mereixen un respecte pel que han aconseguit.

    El Ferran, si no t’importa que l’anomeni de forma amigable, perquè de senyor en té poc, no ha cobrat mai res per TOT el que ha fet pel bàsquet, ni d’entrenador, secretari tècnic, delegat, jugador… crec k ha passat per totes les funcions possibles i alhora, sino al contrari, a banda del que han tingut que posar de la seva butxaca, ara és patrocinador de l’equip Sènior, ja que no n’hi havia “ni per samarretes”. Així que ho confesso, sóc un amic orgullòs de ser-ho i li tinc tant de respecte que no podia quedar-me callat davant d’aquestes injustes paraules… Es molt fàcil llençar acusacions i quedar-te tan ample, oi?

    De la resta no opino, perquè ho desconec, però potser tu també hauries de fer el mateix… i si! És molt curiós, però no per això a de ser veritat!

    Perdoneu per les faltes d’ortografia però escric desde el mòbil i tinc els dits gruixuts de tan comptar billets de 500€!

    Salut i informació

  • Estimada bruna,
   parles de moltes coses, de les quals moltes les desconeixo, i no et replicaré. Ara bé, el fet d’acusar directament al Ferran Trillas em fa bullir la sang.. En primer lloc et recomano que abans d’escriure la primera rabieta que et passi pel cap, contrastis informació. El Campus es diu Ferran Trillas en homenatge als anys de la seva dedicació GRATUÏTA al foment del bàsquet al vendrell. Si contrastessis informació, com et recomano, hauries parlat amb gent del bàsquet, amb regidors i ex-regidors, amb presidents i ex-presidents amb jugadors i ex-jugadors i sabries la dedicació que ha destinat el ferran a aquest esport al vendrell i la comarca, i que segurament si el teus fills o filles poden jugar avui en dia a bàsquet al vendrell és gràcies a ell.

   Per altra banda et recomano també que contrastis informació sobre les acusacions que fas de rebre subvencions pel campus.

   Bruna, les coses no es fan així.. Mai pots acusar directament a gent sense saber la veritat de les coses. Sense conèixer la seva tasca, la seva dedicació i la seva manera de ser.

   És per aquest motiu que et recomano que t’informis, que contrastis i quan ho hagis fet, parla!

   • Moltes gràcies, Gerard i Ernest per les vostres aportacions, això fa que el debat sigui més ric.

    I ho és perquè aquest espai és per contrastar les opinions i mirades diferents que tenim tots, però que hem de poder expressar i no tindria sentit no fer-les conèixer.

    Aquest cas que heu estat parlant del Campus Ferran Trillas és la clara mostra que algú no ha dit les coses com toquen, ni com són. Per tant, insto a demanar disculpes de forma clara. Primer de tot per al·lusions i després per respecte a totes aquelles persones, com per exemple el Gerard Vila, que també hi han participat de forma activa.

    Que aquest fet no faci deixar de participar al bloc, perquè entre tots l’hem de fer gran. I aquesta, participar, contrastar i opinar com heu fet vosaltres és la base perquè tots, TOTS, sabem què passa a la nostra ciutat.

 3. Moltes gràcies a tots per les vostres aportacions al bloc.

  Pel Twitter també ens han fet arribar comentaris al respecte, com per exemple si es promou d’una forma clara l’esport entre les nenes o si aquest tipus de polítiques el més transversals possibles no es promouen.

 4. Trobo que aquest control no ha tingut “tanta mala llet” com l’anterior…

  • No t’equivoquis. El problema d’aquest article és que no teníem punts de referència concrets sobre els que recolzar-nos. En realitat, és un elogi encobert al PSC i al seu programa electoral, què, com a mínim és molt més concret i transparent que els dels seus socis de govern.

   A més, crec que posar en dubte la necessarietat del Sergi Teruel com a regidor que únicament porta aquest àmbit, com s’ha fet en aquest article, no és precisament quedar-se curt de mala llet, no?

 5. Crec que és una regidoria que encara no l’ha tocat les retallades (gràcies a deu) és la d’esports.sincerament trobo que de moment ho fan bé.almenys respecten la cohesió social ,I traballen p crear ambient saludable a la Vila .Bruna,no és important al nom de qui va un centre,que funccioni si ho és.

 6. Ara bé ,que el regidor d’esport cobri tant ,em sembla un disparat ,amb la meitat d’aquest sou es pot promoure o subvencionar les activitats.

 7. Mireu aquest enllaç: http://www.elvendrellesports.cat/noticies/noticia.asp?origen=2&id=585 i valoreu vosaltres mateixos.

  Campus Ferran Trillas, logotip de l’Associació de Bàsquet i, qui financia, en part a l’equip de bàsquet?. I, en quina pàgina surt publicada la notícia?. Patronat d’Esports del Vendrell. Hi ha o no hi ha subvenció?

  Voleu dir que no queda tot “a casa” lligat i ben lligat?. Ho sento, però per la meva edat, ja hi ha moltes coses que no me les crec tot i que les disfressin com vulguin i que ens les vulguin maquillar de diferents colors.

  Del handbol no en puc parlar i de fet no l’he mencionat, perquè no ho conec, millor dit ho desconec del tot, per tant no n’he fet cap valoració, però, el que si acostumo a fer, abans d’escriure, és intentar informar-me el màxim possible de com s’organitzen i es planifiquen les actuacions tant les transparents com les opaques.

  • Repeteixo, si TAMPOC coneixes l’hanbol, doncs potser que en aquest cas t’informis millor, et diré més, li podries preguntar directament!

   Sé que es prou gran per defensar-se tot sol, i es molt provable que ho faci, però crec que t’estàs passant. Som gent completament normal, sense vinculació ni implicacions polítiques, sense interessos amagats, treballadors com qualsevol altre, amb una vida completament quotidiana, de veritat, la teva paranoia conspiracionista en aquest cas està fòra de tota lògica, no ho entenc… estàs portant les insinuacions i acusacions a un nivell ratllant l’atac a l’honor a les persones i sent advocada (tot i que sigui del diable) no sé en quin punt de comentre un delicte deus estar, però se m’escapen quines intencions pots tenir per actuar d’aquesta manera.

   Pots creure’t el que et doni la punyetera gana, crec que disfrutes amb el teu protagonisme, i potser en el teu cas si que hi puc veure certs interessos polítics, però hauries d’adonar-te que estàs atacant a una persona que en cap moment a sortit anomenada en aquest article, sino pel teu gust i ganes de fer creure als demés que has trobat el cas Palau, o Gürtel o no sé quina merda d’aquestes del Vendrell, però potse fer mal a unes persones que no hi estan implicades, si es que no l’has fet ja.

   Siusplau reflexiona, no t’escudis en l’edat per creure que estás de volta de tot, perquè el que dius afecta a altres persones, tot i que a tu t’importin ben poc.

   Si miri.. Bona nit!

 8. I, disculpeu altra vegada la meva ignorància, però si l’Ajuntament no hi té res a veure, com és que el Campus Ferran Trilles està recolzat pel Patronat Municipal d’Esports del Vendrell?. Municipal no vol dir públic?. Públic, no vol dir que ho paguem tots?. I que hi fa el Sr. Teruel, regidor d’esports, a la presentació del Campus?. Simple recolzament moral?. Quin és el paper del Patronat Municipal d’Esports en tots els actes que assisteix el Sr. Teruel, només moral?…

  Si entreu a l’apartat de despeses de l’Ajuntament del Vendrell dels pressupostos 2012 veureu que hi ha dues partides; la primera de 610.800, 22 destinada al Patronat Municipal d’Esports i la segona de 164.280,22 euros a una altra partida que no he sabut interpretar ben bé el que.

  He entrat a la pàgina web del Patronat d’Esports Muncipal del Vendrell per veure si la partida de 610.000 euros estava desglossada per aportacions als clubs, entitats i despeses de personal, però no he trobat cap informació. Per tant em quedo amb la informació que és dóna a la ciutadania. Que el Sr. Teruel recolza el campus Ferran Trillas com així surt en l’enllaç que he adjuntat anteriorment. Potser seria bo que els ciutadans poguessim tenir a disposició pública com es destinent els quasi 775 milions d’euros del pressupost municipal. Potser així encara podriem opinar amb més coneixement de causa.

  I, em sembla que dec haver tocat algun pes pesant; però si us plau, no confonguin els amics personals, que no ho dubto que el Sr. Trilles en té, amb la gestió municipal que es pugui fer de les activites esportives. Cada cosa al seu lloc perquè amb els diners de tots no s’hi juga.

  I encara us deixo un altre enllaç: http://www.elvendrellesports.cat/noticies/noticia.asp?origen=0&id=766.

  Si l’Ajuntament no hi pinta res, que hi fa el Sr. Trilles a la sala de plens del consistori presentant el campus al costat del regidor d’Esports?. Si com diu la notícia, la col.laboració és de cessió de les instal.lacions de Coma-ruga, ja li han donat una bona subvenció, perquè els lloguers actuals de tots els equipaments municipals són molt i molt cars i no tothom hi pot accedir.

  • Que pesos pesants ni que llets?!?! i llegeixo i rellegeixo les animalades que dius i cada vegada estic més indignat, com acuses i relaciones, em recordes algunes cadenes que tinc posades a partir del número 20 i llargs del comandament de la TV, insinuacions, manipulació per barrejar conceptes per crear confusió, i tot, és clar! per la “ciutadania”, i tu mateixa t’ho empasses?

   Tristement reconec que el Vendrell està en les últimes, fot fàstic tenir que utilitzar aquests recursos d’aquesta manera… però mira que en sóc d’ignorant…

  • Persones com tu Bruna fa que una aborreixi els debats que es creen en aquest blog,si per una foto hem de jutjar a les persones, anem apanyats, que no has vist en els altres missatges que es diu Ferran Trilles com a homenatge? no li busquis tres peus al gat, que aquí qui manega i fa i desfà son els regidors i no els ciutadans, per tant crec que estas pixant fora de test.Prou d’acusacions sense fonament senyora. De veritat que quina pena que no s’aportin idees i solucions i només es deixi anar la vomitada i quedar-se tant ample…ben trist!

   • Si, Gerard, tristement el Vendrell està en les últimes, i com ja he dit en anteriors missatges sóc del tot apolítica (malgrat que alguns també ho questionin) perquè pensin que no és pot ser apolític i els hi ben asseguro que és pot ser apolític i per això no perdre el dret a opinar. El que veig és que la pluralitat d’opinions i el debat encara no formen part d’aquest blog i no es poden aportar opinions, si més no per poder-les debatre de manera oberta i fer les contraopinions necessaries i documentades.

    Una darrera qüestió abans que tanqui definitavement la meva participació en aquest blog, perquè ja veig, al llarg del temps, i ara si, per on va tot i que a segons qui, que i com no es pot ni opinar ni valorar, ni parlar ni demanar respostes sense crispacions. Qualsevol acte privat d’un ciutadà vendrellenc o d’una entitat, el pot/en anar a presentar a la sala de plens de l’Ajuntament al costat del regidor corresponent?. Perquè si és així agrairé la confirmació.

    Ha estat un plaer poder aportar opinions en aquest blog però penso que la llibertat d’expressió i el fet d’opinar encara queden molt de lluny de poder esdevenir un debat obert, públic, plural i sense censures. Fins avui, jo també no he obert del tot els ulls i he vist que malgrat tot, segons que, i a qui encara no se’n pot opinar. Que el Vendrell continuii sent dels vendrellencs de sempre, jo no en sóc, perquè mai mi han fet sentir i ara menys que mai. Les darreres respostes han corroborat el que jo ja intuia feia molt i molt de temps. Malauradament el Vendrell som tots, és només una frase; el Vendrell no som tots.

  • Pressumim que l’últim comentari de la Bruna tancarà aquest debat. Moderarem els comentaris posteriors que es facin seguint aquesta conversa. Gràcies!

  • Bona nit a tothom,
   Només vull comentar que aquesta noia (Bruna) no sap del que parla en la totalitat de les coses que diu sobre mi, i de la majoria de coses que fan referencia a la resta de la gestió del regidor. No entrare a defensar la meva inocència, però el que si que em sembla inadmisible és que pel simple fet de ser fill d una regidora del vendrell, hagi de cobrar subvencions i no se quantes coses més ha dit. Les bases per cobrar subvencions són públiques i faria bé de llegir-les i després parlar.
   El campus Ferran Trillas és un campus organitzat per l AB Vendrell i i jo en sóc només un orgullòs homenatjat. Faria bé de mirar el video de la presentació que SI es va fer a l ajuntament del poble i amb el sr regidor entre nosaltres, i on s havia de fer? Al campanar de la Bisbal amb el mossen? No entenc res del que dius. Bé, no tinc temps ni ganes de contestar totes les coses FALSES que ha dit aquesta senyora sobre la meva persona, el que si que diré és que sobre un article interessant, ha començat a disparar contra el Sergi Teruel sense ni tant sols apuntar l escopeta i m ha tocat a mi. Espero que no em coneixi,( perque si em coneix i pensa així si que tinc un greu problema).
   Si senyora Bruna, em dic Ferran Trillas i sóc fill d una regidora de l ajuntament, una regidora íntegra i prepcupada pel poble, i ben orgullòs que n estic, i quan ella va arribar a l ajuntament jo ja portava 5 anys treballant GRATUITAMENT pel bàsquet del nostre poble i puc dir ben orgullòs que he posat moltes hores i molts diners en aquest club, un dels referents a la nostra provincia.
   Per acabar que ja tinc gana, demanar a la senyora Calmet que com a implicada en aquesta web, reflexiones i s informes avans de donar certes reflexions anònimes com a certes, o almenys contrastes les infos i després parlés.
   Bona nit i gràcies a aquells que heu defensat la meva persona i la meva tasca.
   Ah, i el nostre poble no està a les últimes, encara tenim moltes coses bones per les que lluitar.

   • Per tot l’enrenou que ha suposat aquest article m’agradaria fer una última aportació intentant respondre el més correctament que pugui al Sr. Trilles i en deferència a la Sra. Liliana, autora de l’article i gran professional que s’ha vist involucrada en un creuat de malentesos fruit, penso jo, d’una manca d’informació correcta i adequada i sobretot transparent pel que fa a la gestió esportiva municipal i el seu finançament a les entitats i sobretot a la manca d’informació que es produeix quan la informació que és dona no és prou entenedora.

    1. El conec i el valoro com a persona però continuo tenint tots els dubtes que vaig exposar al principi respecte a la organització de l’activitat, finançament i participació del Sr. Teruel, és a dir la no distinció entre el que és públic i privat i la fina línea divisòria i els papers de la Regidoria d’Esports?, Patronat Municipal d’Esports?… en tot l’afer Campus Ferran Trilles?, associació Bàsquet El Vendrell? i pel que veig deu passar amb moltes d’altres activitats privades esportives. Es tracta a totes per igual?
    2. Si, com sembla, l’activitat es totalment privada, no hagués estat més correcte no barrejar assumptes públics i privats per, precisament evitar malsentesos i confusions com els que s’han produït?.
    3. Potser si la presentació del Campus s’hagués fet a la seu privada de l’associació bàsquet El Vendrell vostè amb tota la seva junta directiva i sense regidors, ni fotos, pel mig ( pel que entenc la única organitzadora de l’activitat privada es l’associació) hagués estat més correcte de cara a la població en general, perquè jo, a hores d’ara continuo tenint un embolic absolut que qui organitza, perquè es presenta a la sala d’actes de l’Ajuntament amb un regidor al mig, essent una activitat totalment privada i amb unes quotes, sembla ser, que no subvencionades; quina aportació hi fa l’ajuntament? econòmica? (amb diners), moral? (què bé que ho feu, endavant?), de cessió d’espais? (és a dir el no cobrament del lloguer en instal•lacions esportives municipals a entitats privades?) en fi, dubtes que continuo sense aclarir i no només aquesta sinó totes les presentacions d’activitats esportives organitzades privadament per entitats esportives, ja que sinó es poden arribar a crear conflictes com els que s’han creat.
    4. I ara hores d’ara, tampoc no em queda clar, que no vol dir que no sigui correcte, però no em queda clar, que essent una activitat totalment privada figuri a les pàgina web de l’Ajuntament del Vendrell (i senzillament perquè no entenc ben bé que vol dir col•laboració, recolzament, patrocini, subvenció entre d’altres). El Patronat Municipal d’Esports col•labora amb totes les entitats esportives del Vendrell?. Quina mena de col•laboració hi té?. I quin és el paper de la Regidoria d’Esports?. Totes les presentacions de les activitats privades esportives, d’associacions culturals, socials, educatives, festives, associacions de veïns entre d’altres es poden fer a la Sala d’Actes de l’Ajuntament amb el regidor que li correspongui per àrea?.
    Sr. Trilles, em sap greu tot el rebombori que s’ha creat en el debat per una manca correcta d’informació penjada a la web?, ja li he dit que el conec i el valoro com a persona, però això no treu que no es puguin debatre dubtes, només eren dubtes! de fets i actuacions que no s’entenen massa . I en cap moment va ser el meu ànim encetar un debat d’aquestes característiques; només intentava trobar respostes tant a la seva activitat com a les altres qüestions que vaig plantejar en el seu moment i que continuo sense respostes.

    I ara si, m’acomiado definitivament del blog, demanant disculpes per no entendre el funcionament del consistori respecte al tracte en les entitats en moltes de les seves regidories. Només demanar-los que no es criminalitzi ni es qüestioni l’excel•lent tasca periodística que està duent a terme la Sra. Liliana per acceptar comentaris d’anònims, perquè si bé ella n’és una de les responsables, penso que actua amb total honestedat permetent la publicació dels mateixos. Ja he comentat en anteriors ocasions que no la conec de res, però m’agrada com enfoca els seus articles, perquè si més no fa entendre la política des d’un altra punt de vista, i també que no tot el que es fa al consistori i com ho fa és o pot arribar a ser lícit o si més no és pot qüestionar i, sobretot, com és capaç de fer engegar debats com aquest, malgrat que en ocasions no sempre derivin com ens agradaria. En la pluralitat d’opinions hi hauria d’haver la capacitat de poder donar respostes al que no s’entén. Recordin que només vaig exposar dubtes, dubtes que, de moment, continuo tenint.

 9. Jo no sóc Vendrellenca però en fi farem una intentona d’ aclarir certes coses ja que d’alguna manera he estat observadora de molts aconteixements relacionats amb el tema, després de lleguir aquests enllaços arrivo a la conclusiò que primer, és una notícia esportiva i del poble, per tant com es lògic va el regidor ( es una de les seves tasques suposo ) i surt a la prensa o notícies esportives, “de cajon” . Lo segon, no demostra res aquesta senyora perque, sencillament no hi ha res, únicament la cessió de les instalacións de comarruga.
  Per finalitzar senyora, li haig de dir que si te una edad hauria de saber parlar amb propietat doncs hasta jo vaig posar diners de la meva butxaca per gasolines, peatges, he rentat equipacions senseres ( que per cert també hagues pagat de la meva butxaca perque ho fes la tintoreria…) , per no parlar dels sacrificis d’hores invertides en un projecte que ha estat el somni de la meva parella durant molts anys i per aquests motiu ara patrocino al senior i ojalá pogues patrocinar a tots els equips per no haver de lleguir tonteries com aquestes d’algú que evidenment desconeix infinitat de coses. Parlem clar que pensa que li han fet tots aquests actes perque si? Potser una persona que s’ha dedicat en cuerpo i alma s’ho mereix no? Per últim si té qualsevol dubte el Ferran estara encantat de dir-li algunes coses quan vosté vulgui.

  • Bruna, la pluralitat d’opinions i el debat SI que formen part d’aquest blog, no en dubtis, el que no es correcte es fer acusacions sense fomament, Ets lliure d’escriure en aquest blog i en tots els que vulguis, al igual que nosaltres en donar-te resposta quan es fa un comentari desafortunat, Es pot opinar, per suposat hi ha llibertat d’expresió, però s’ha d’estar informat i no es poden deixar anar bombes, i més quan no es un personatge públic….

   i ai dolors, tens tota la raó

 10. Pro bueno! CiU i especialment l Teruel dueen estar contents! Tenim aki un regidor q ens costa 46.000€ a tots per anar-se a fer fotos i pujar el Patronat i parlem d’un nom d’un Campùs???

 11. A mi també m’agradaria fer una última aportació, perquè al final i com sempre, sembla que els acusadors siguin les víctimes i no ho puc suportar.

  Sr. Bruna, vosté ha anat més enllà d’opinar, a estat acusant a una persona d’actes molt greus sense conèixer la veritat, vosté no debatia, feia afrmacions, llençant insinuacions malintencionades i per això no es pot amagar hipòcritament darrera la llibertat d’expressió ni ara fer-se la víctima ni la ofesa. Com sempre passa en aquest país, un és culpable fins que es demostra el contrari… incomprensible per mi, ho sento!

  Vosté sap qui sóc? No, oi? perquè no sóc ningú important, sóc un vendrellenc més que porta 35 anys aquí, desde que vaig nèixer, no formo part de la vida pública ni política, com totes les persones que l’han contestat, amics i parella del Ferran (no ha contestat ningú de l’ajuntament ni de cap partit), i perquè creu que ha passat això? Perquè el que vosté ha fet, ens ha deixat a tots bocabadats i portem dos dies parlan-ne pel WHATSAPP! escandalitzats! Imagini si ens som de normals! Per això posem els nostres noms reals!

  Se li ha ofert la possibilitat de conèixer la veritat de primera mà, perquè som persones que quedem a fer un cafè per parlar, i sabem fer-ho de forma educada i tranquila, no organitzem mittings ni rodes de premsa, una colla d’amics que anem a sopar junts, anar d’excursió i a veure el futbol, som així de simples. Però en canvi, el que ha fet és tancar-se en banda, continuar amb les eves insinuacions, no voler entrar en raó, ni acceptar les explicacions que se li dóna, simplement, no s’ho vol creure… doncs més no hi podem fer!

  Acabaré amb un parell de comentaris que vosté mateixa va posar en aquest blog.

  “Bruna diu:
  21 gener 2013 a les 13:59
  Per cert, sort que tenim Plataforma per Catalunya a l’oposició perquè sinó el desgavell encara seria més escandalòs.”

  * Bé, si això és ser apolítica, ja m’ho explicarà… i

  “Bruna. diu:
  7 juny 2012 a les 17:31
  Hola Miquel.

  Jo sóc una persona que ja ha passat pel Pas de Vianants en alguna temporada, fet que agraeixo moltíssim perquè en tinc molt bon record, però prefereixo mantenir-me en l’anonimat, perquè malauradament en aquest poble, a les persones no se les jutja pel que són ni pel que fan, ni com són, ni pel que han fet, sinó que se les jutja en base a perjudicis i estereotips la majoria de vegades sense cap base ni fonament i se’ls hi posa una etiqueta concreta sense cap mena de justificació, fet que fa que la persona afectada no pugui tenir cap mena de defensa i hagi d’acabar opinant anonimament.
  Estic contenta que al menys, ni que sigui de manera anònima, al blog es puguin opinar i expressar el que sentim i opinen molts ciutadans del Vendrell sense que es rebin pressions de cap tipus; tant de bo, estessim en una societat prou plural per entendre que totes les opinions són vàlides i que l’objectiu és que es puguin construir debats participatius i molt enriquidors que ajudin a tirar endavant el municipi!.
  Penso que entre tots podem fer moltes coses positives, però en aquest poble encara cal que es trenquin molts tòpics envers a “etiquetar les persones amb una facilitat esfereidora” sense coneixer-les i creant, com he dit abans, tòpics i prejudicis molt dificils de trencar. Gràcies a tots.”

  * Em sembla molt hipòcrita…

  Em sap molt greu no haver aconseguit fer-la canviar d’opinió, i ho dic de veritat, perquè no voldria que deixes de particìpar en aquest blog, el qual llegeixo a vegades, però no hi participo i respecto i conec els que l’han fet, només vull que entengui aquesta situació en concret. Repeteixo, en cap moment he valorat la resta d’opinions que ha donat, ni les he qüestionat, perquè les desconec completament.

  Gràcies i em disculpo si en algun moment he pogut fer algun comentari fòra de to, però no hi estic acostumat, no participo en debats polítics (a banda de les converses de bar típiques), ni mai m’he trobat amb situacions com aquesta.

 12. Fantastico Sras Bruna y Liliana: Para empezar creo que el Auntament del Vendrell actualmente, se gobierna entre 4 formaciones, entre las cuales figura el PSC y el reparto de regidurías y porcentaje de dedicación se negoció en su momento entre todas ellas. Igualmente los presupuestos y su correspondiente reparto. A partir de aquí, parece ser que no será posible a las personas de esta villa, que desgraciadamente tengan alguna relación con cualquier regidor, puedan desarrollar cualquier actividad deportiva, cultural, etc, ya que automaticamente existirá la duda si la actividad en que participe recibe ó no subvención del Ayto. (Ya sea por jugar a futbol, basquet, hokey, grallas, gitanas, castells, etc).
  Por cierto soy de Barcelona y para que mis hijos hayan practicado deporte he pagado, como mínimo 700 euros por cada uno anualmente -para mí El Vendrell ó El Tancat son un chollo en comparación a Barcelona y aquí encima no ay que coger transporte público ni pagar parkins-
  Es indignante y vergonzoso lo que decís de Ferrán por ser hijo de una regidora. Hay más regidores con hijos, y nunca se me ha ocurrido ni se me ocurrirá, ir en su contra por dicho motivo.
  Gracias por dar un disgusto gratuito a una gran persona.

 13. Bruna, amb tots els respectes, la pixadeta fora de test del Ferran és un #etfelicitofill en tota regla!! és tan injust…. i aquest home s’ho ha currat i s’ho curra tant pel bàsquet amb vocació i pura passió que em treu de polleguera llegir les animalades que dius!!!!

  Saps alguna cosa del pressupost del bàsquet d’una temporada? saps quan reben de subvenció municipal? saps quina aportació va tenir el campus? saps quants nens juguen a bàsquet al Vendrell?

  Primer dispares i després preguntes? un pes pesant és aquell que s’ha guanyat el respecte per la seva manera de ser i de fer? Grrrrrrrrrr…

  Falten Ferrans i sobren acusadors amb pseudònim!! Ahh! i jo tampoc sóc vendrellenc però persones com ell m’han fet sentir com a casa.

  Moltes felicitats a les 4 fonts. Us llegeixo sempre i avui no he pogut evitar de fotre cullerada.

  Salut!

 14. Bruna lamento molt veure com pots acusar de fets tan greus a unes persones amb noms i cognoms sense contrastar cap informació, és lamentable i molt penós. Et recomano que abans d’escriure i faltar al respecte i a la dignitat de les persones com a mínim, tinguis la certesa del que vols explicar. Tot el que dius és mentida.El bàsquet es va crear a Vendrell començant des de zero i amb l’esforç de gent que es va voler implicar en aquest projecte.
  Mai plou al gust de tothom, ni es pot tenir contenta a tota la parròquia però d’aqui a acusar de les coses que acuses, el més respectuós que et puc dir és que no tens ni idea del que parles.
  Si en aquest poble tinguessim més gent amb les ganes i dedicació que ha mostrat el Ferran Trillas segur que aniriem millor.

 15. Em fa molta mandra haver de contestar un escrit com el de la senyora Bruna. De fet crec que no valdria la pena, si no fos per que en aquesta carta falta al respecte d’una gent que no s’ho mereix de cap manera, i crec que cal aclarir algunes mentides de les que s’hi diu.
  El primer campus de basquet Ferrant Trilles es va crear gràcies a la gran tasca feta per quatre persones, durant tot l’any passat el van crear des de zero per convertir-lo en un campus d’èxit.
  Aquestes persones un cop formades les bases del campus, es van dirigir a la junta del AB VENDRELL proposant que es digues Ferrant Trilles. Tots els membres de la junta i varem estar completament d’acord, coneixedors de l’ingent tasca que ha fet i fa el Ferrant pel bàsquet de la nostra vila.
  El Ferrant no formava part d’aquest equip que va crear el campus, i es va assabentar que el campus portaria el seu nom el dia de la presentació d’aquest, abans d’un partit del sènior A.
  Insinuar o encara pitjor afirmar ajuts del ajuntament al campus per afinitats familiars, és com a mínim una ofensa a totes les persones que tant han treballat per fer realitat aquest campus. També és un desconeixement total de la realitat en que ens trobem la gent que volem tirar endavant entitats esportives, en aquest cas el bàsquet.
  Ni un euro a donat l’ajuntament pel campus. És més, l’informo que entre la temporada passada i aquesta es preveuen unes retallades de les subvencions a les entitats esportives d’un 35 per cent. No se si és conscient de les dificultats en que ens troben per quadrar els comptes cada temporada.
  M’indigna a sobre haver de llegir coses com les que s’atreveix a escriure, entenc que estant del tot mal informada.
  També li diré que al club mai s’ha fet fora un jugador per no ser prou bo. Una de les màximes d’aquest club és que tothom hi pugui jugar a bàsquet. Si a principi de temporada es va haver de suprimir un equip va ser per falta de jugadors. I tots els fets van quedar degudament explicats en el seu moment. Potser no va llegir les nostres explicacions?. Em sap greu, però fer encara insinuacions amb aquest fet em sembla de molt mala fe.
  Miri, aquest club el formen prop de 300 esportistes. I si tirem en davant es gràcies al esforç de molta gent que inverteix molt temps de la seva vida i alguns diners, perquè aquest projecte sigui possible.
  Aquest país tant petit en el que vivim és gran gràcies a persones com les que acabo d’esmentar. Persones com el Ferran que fan possible tirar endavant projectes de manera altruista, i aportant a la societat un plus que és un tresor que em de cuidar i respectar.
  Si es fa alguna acció malt feta s’ha de denunciar evidentment, però sabent del que es parla i sempre amb la veritat pel davant. Aspectes en els que ha fallat.
  David Solé.
  President de l’Associació de Basquet el Vendrell.

 16. Senyora Bruna,

  Després de tots els aclariments que molta gent li ha intentat fer sobre els dubtes que a vostè li genera la organització i gestió del campus de Bàsquet de l’ABV Ferran Trillas.

  És molt fàcil críticar, llençar merda i generar rumors… I després amagar-se sota un pseudònim. No se n’ha adonat que pràcticament totes els comentaris que ha rebut al respecte anaven signats amb nom i cognom. No és aquest suficient motiu per donar-li veracitat?

  Com que veig que encara no ho té clar, li proposo de quedar el dia que vostè vulgui i a on vostè li vagi bé i jo estaré encantat de resoldre tots els dubtes que vostè tingui al respecte.

  Però si us plau vingui en persona i no envii un titella. Mentrestant deixi de fer insinuacions sense atrevir-se a firmar-les.

  Atentament,

  Josep Català Miró
  Ex-President de l’Associació de Bàsquet el Vendrell

 17. Bé, per tancar d’un cop tot aquest tema…

  Com a co-propietari del bloc he de dir que m’entristeix, si més no, que ens acarnissem amb accions, voluntats, ganes de treballar i iniciatives que no fan res més que potenciar la ciutat com a capital, portar el nom del Vendrell al record de tots aquells que participen en tota mena d’activitats (moltes d’elles organitzades de forma totalment desinteressada) i que, sens dubte, fan més gran la nostra vila. Per tant, valorem positivament la feina de molta gent que, sense cap mena d’afany de lucre, lluita i treballa per millorar la nostra vida, particularment i col·lectiva.

  Dit això, voldria fer una reflexió respecte en quin entorn ha nascut aquest debat, del qual valoro molt totes les aportacions i tot el què s’ha escrit al respecte. Però el debat, tot i que desviat, va en relació a la feina feta per la Regidoria d’Esports. És rellevant la feina que fa, o en altres paraules, fa prou la regidoria (i el seu responsable al capdavant) per la promoció esportiva de la ciutat? Particulament no crec que tot hagi de residir en donar suport a les associacions esportives i d’altres entitats, perquè llavors millor que tinguem un dels treballadors de l’Ajuntament coordinant tot això, i ens estalviem 46.000 euros que poden servir íntegrament pel foment de l’esport.

  Aquesta és la meva reflexió, i és aplicable a tot. Estem en temps de crisi, però no n’hauríem de tenir pas de crisi d’idees, o d’iniciativa. I sembla ser que dissimulant així anem tirant i qui anys passa anys empeny. No n’hi ha prou amb això.

  I la última reflexió, però petita. Quin mèrit té sortir a la palestra política amb un programa electoral de 4 punts els més genèrics possibles per acabar fent, al cap de la legislatura, un dossier caríssim de… MIREU QUÈ HEM FET! Això tampoc “es de recibo”.

  Moltes gràcies a tots, de nou, per les aportacions. I esperem tenir-vos altre cop pel bloc en format opinador amb algun article vostre! Us animem a participar-hi!

Els comentaris estan tancats.