Vine…Tast: primer any, primer èxit!

FREDERIC PORTA I LILIANA V.CALMET

No són pocs aquells que es queixen que a la ciutat no es fa res d’interessant que surti del normal fora de les festes de guardar. Amb una Fira de Santa Teresa en caiguda lliure i tot d’actes històrics que no passen pels seus millors moments (Turismar, la Festa de la Bicicleta…) fa posar-nos a pensar que potser l’administració, el nostre Ajuntament, comença a necessitar un canvi de mentalitat en les seves polítiques de promoció econòmica, de dinamització del turisme, d’oferta cultural i gatronòmica…

1

Tot i així, en aquest panorama, fa just una setmana s’inaugurava una gran iniciativa nascuda en el sí de la societat civil: el Vine…Tast!. Configurada com una mostra de productes i productors vinculats amb els sectors gastronòmics, vinícola i cultural del Baix Penedès, aquest esdeveniment ens va oferir durant tres dies un ampli ventall de possibilitats relacionades amb el producte comarcal: podíem tastar o bé tot el que els diferents expositors ens oferien (aquí en podeu veure la llista sencera) o bé podíem conèixer aquests productes d’una manera més innovadora i imaginativa a través d’algun dels seus tallers i maridatges, amb propostes tan interessants com la unió entre els vins i vinagres del celler Augustvs i la xocolata.

 3El primer que s’ha de reconèixer als organitzadors, aquest grup d’amics que s’estimen la comarca – tal i com es descriuen al seu web – i que van decidir tirar endavant el Vine…Tast! (reconeixement extensible a expositors, patrocinadors i col·laboradors, que van decidir participar-hi), és l’encertada aposta que es va fer pel producte baixpenedesenc. Una comarca es distingeix en relació a les del seu voltant per els seus propis productes, ja que són únics i lligats a un territori determinat. Potenciar-los, crear marca al seu voltant, teixir sinergies entre els productors implicats és garantia d’interès, d’atracció turística, de dinamització econòmica. El Vendrell, com a capital del Baix Penedès que és, ha de ser la punta de llança, la vertebradora de tot allò que ens identifiqui com a conjunt, allò que han reclamat molts, seguim reclamant i reclamaran si les coses no agafen una altra direcció: ser capital i identificar-nos com a tal (a més de creure-ho) va lligat a dotar la ciutat d’un seguit d’estructures i d’activitats, fet que el Vine…Tast va complir a la perfecció en concepte i execució per primer cop.

2

El segon és haver convertit la Plaça Nova i la Plaça de les Garrofes en el centre neuràlgic, social i comercial, del Vendrell els passats dies 6, 7 i 8. Gaudir d’una bona conversa amb una copa de vi, cava o cervesa a les mans, poder retrobar aquells que fa dies que no vèiem tot picant algun embotit o bé desvirtualitzar gent de la xarxa amb un tast d’algun plat va ser una oportunitat que molts vendrellencs no vam voler perdre, resultant que la afluència de públic va ser excel·lent.

Per últim, felicitar des d’aquest bloc a tothom qui ha participat en fer del Vine…Tast! una realitat, o més concretament, un èxit. Esperem però, que sigui el primer de molts i que la nostra classe dirigent sigui capaç de veure que propostes noves i diferents poden tenir molt més sentit i cabuda a la ciutat que d’altres ja desfassades o que han perdut sentit avui en dia.

Anuncis

4 thoughts on “Vine…Tast: primer any, primer èxit!

  1. Iniciatives com aquestes són les que fan falta a la vila, fruit de l’empenta, la iniciativa i la creativitat del sector empresarial i privat del municipi. Tant de bo, els polítics poguessin prendre nota que si és vol, es pot; només cal posar-hi ganes i capacitat de treball i això és el que falta en la nostra classe política al mantenir esdeveniments tan caducs com el Turismar i la Fira de Santa Teresa. S’ha vist clarament que amb ganes i voluntat es poden organitzar actes com el Vine…Tast i que la comarca té capacitat per poder exposar els seus productes locals i comarcals de manera conjunta.

    Enhorabona a tots els organitzadors de la mostra. Per les properes eleccions potser caldria que realment qui és posés al davant del govern fossin persones com aquestes que tractessin a la ciutadania i a les arques municipals de la mateixa manera que tenen cura dels seus negocis privats. Reivindico un govern d’experts en cada àrea o regidoria, potser un govern tecnocrata, però realment un equip de persones que siguin capaces de gestionar el consistori com si es tractés de l’empresa privada.

  2. Realment el Vendrell i la comarca s’ha d’actualitzar. Estem massa avesats a fer copiar i enganxar. Aquest cop ha estat diferent i la gent ha respost. És trist que hàguem hagut d’arribar fins aquí per veure que això no rutlla, però almenys aprofiem l’ocasió. No és un problema de diners, algo potser si, però no gaire. És un problema d’imaginació i saber vendre un producte autèntic que ens representi. La resta ve sola. Enhorabona i per al segona i a a veure si produeix l’efecte dominó en altres iniciatives.

  3. Jo el vaig passar pipa,sincerement,per primer cop des de fa 6 anys que estic a Espanya,he gaudit d’una bona estona al poble on visc :El Vendrell ….(evidement acustumo sortir,però fora ).
    Ho Dic de debó,iniciatives com aquesta,fan pensar al consumidor que en cop de gastar-me els diners a ,TGN O BCN m’els gasto aqui,així s’evitaria la fugida de despeses en profit d’altres localitats ,
    Insisteixo,al vendrell ens falta més animació commecial,i més zones peatonals.

  4. Un recinte petit i un nombre diminut d’expositors. Això és el que va donar vida al centre de la vila el passat pont. Es pot veure que amb iniciatives ben pensades, amb ganes, il·lusió i estima del que cadascú fa es poden aconseguir grans coses. I últimament al Vendrell s’està veient que les noves idees i propostes d’empreses i entitats estan fent-se un lloc. M’agradaria destacar que potser al Vine…Tast! una part de l’assistència de públic que hi ha hagut, ha estat a causa de la gran publicitat que han fet a través de diversos mitjans i xarxes socials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s