ControlL4F. Regidoria d’Urbanisme. Laia Gomis

portada_urbanisme

LA REGIDORIA | EL PERFIL

Comencem aquesta nova secció de Control L4F amb una de les regidories estrella de tots els pobles i ciutats: la Regidoria d’Urbanisme i Obres Públiques. L’actual regidora de la matèria és Laia Gomis Ortiz, la regidora més jove del govern actual (1986) fet que demostra que aquella sentència “els joves no s’interessen per la política ni pel què passa al món” és poc creïble. Un càrrec de molta responsabilitat que, atesa la seva posició a la llista per a les eleccions municipals del Partit dels Socialistes de Catalunya, augurava (com ha estat), responsabilitzar-se d’una cartera de rellevància. Ja des d’abans de les eleccions havia estat una persona activa a la xarxa amb el seu propi bloc, que aglutinava forces seguidors i generava debat a partir de les seves reflexions, fet que des del bloc sempre mirem amb bons ulls perquè el món 2.0 és cap a on evoluciona tot allò que coneixem fins ara, i un govern i un polític no pot estar-ne al marge.

perfil_laia_Gomis

COMPLIMENT DE LES PROPOSTES

Tal com vam exposar ahir amb el funcionament d’aquest apartat, s’analitzen totes les propostes escrites als programes electorals de cada un dels regidors, així com també totes les propostes recollides al pacte de govern, molt més escàs, de mínims.

Abans de tot recordar-los la llegenda que regeix la valoració: en verd, les propostes realitzades; en groc, les propostes parcialment realitzades pel govern actual; en vermell, les propostes no realitzades i, per acabar i en gris, les propostes estancades, aquelles que s’han engegat en altres legislatures i no han trobat una continuació en l’actual govern.

llegenda

En el cas de l’àrea d’Urbanisme ens emportem una decepció completa: com es pot veure al gràfic següent no s’ha realitzat cap de les propostes electorals, se n’ha realitzat parcialment una i n’han continuat estancades tres. I és que, propostes com soterrar les vies de tren del Vendrell, aprimar les platges de vies de les estacions i fer un aparcament soterrat a St. Vicenç de Calders o prometre el port de Coma-Ruga són, ara mateix (i ja ho eren quan es van presentar al programa electoral)  irrealitzables. Si més no, hagués estat potser més correcte dir que s’estudiarien aquestes propostes o que, almenys, continuarien endavant (si s’escau) els passos i procediments duts a terme anteriorment en altres legislatures.

formatge_laia_gomis

Es mereix una especial atenció que aquestes propostes, per exemple el soterrament de les vies del tren o desviar part de l’av. Jaume Carner mereixen uns esforços tècnics, de costos i de períodes de negociació molt importants i potser hauríem d’entrar en una altra manera de pensar, fer dels nostres “problemes”, virtuts. En un moment de contenció pressupostària la imaginació per millorar l’existència és molt més valorada que somiar processos que des de començaments dels 90 ja es plantejaven i encara no s’han realitzat.

Una altra de les qüestions que no es poden obviar és que la regidora d’Urbanisme se n’encarrega alhora del Pla de Barris. Un Pla del qual el PSC tampoc en fa cap esment al seu programa electoral, tot i sabent que s’estava executant i per tant, no es poden analitzar quines són aquestes propostes, si bé n’inclouen una d’important, la rehabilitació de la Cooperativa Agrícola que, ara mateix, està paralitzada en paraules de la mateixa regidora al programa Per què d’RTVEV. [i 2] Per tant, la tasca de la regidoria a nivell electoral no és avaluable, fet que la perjudica en aquest seguiment i, alhora, fa incomprensible com es poden incloure propostes com les que veurem a continuació i no propostes dins d’actuacions que s’estaven duent a terme amb un pressupost assignat.

LES PROPOSTES

laia_gomis_imatge_OK

Sens dubte que la proposta estrella, el POUM, tot i requerir un esforç econòmic important estigui paratlizat sense ni tan sols obrir un període de participació pública defineix l’acció de govern en aquesta àrea com a realment massa escassa. Si més no, i citant les paraules del programa del mateix PSC: “Constatarem que l’actual model econòmic és una oportunitat per impulsar aquest procés. Avui és inexcusable que el sòl es gestioni amb criteris d’utilitat pública: el territori s’ordena per viure-hi, no com a simple mercaderia”. Val a dir, però, que aquesta actitud no és la mateixa que es persegueix últimament des de la regidoria, apostant per un model urbanístic esgotat d’habitatges unifamiliars i, a més, no prioritzant els encàrrecs externs de l’Ajuntament a professionals de la vila per a les modificacions puntuals de l’actual PGOU (Pla General d’Ordenació Urbana).

Tanmateix cal trencar una petita llança a favor d’aquest programa electoral: és ambiciós i amb propostes que poden aportat molt més, transformant El Vendrell de manera substancial, com els espais verds a les rieres (prèvia negociació amb l’ACA, tampoc esmentada al programa electoral). Tot i així, Cal ambició per als grans projectes de ciutat, però sense disparar a l’aire. Una proposta de Pla d’Equipaments Municipal podria ser una solució oportuna per articular aquest programa electoral.

EL MILLOR | EL PITJOR

Algunes de les idees proposades, la joventut de la regidora o la renovació política que ella mateix encarna no poden amb uns inconvenients que pesen massa, un programa electoral que no es va complint quan falten 6 mesos per l’equador de la legislatura i sense que les grans apostes del mateix programa no es comencin a moure. La insistència en un nou POUM ja des d’abans de la campanya electoral no sembla ser que sigui prioritari, que són eines necessàries per a un desenvolupament adequat de les ciutats. No incloure ni una frase del Pla de Barris al programa quan la mateixa regidora se n’ha d’encarregar, com a màxima responsable, del seu desenvolupament no ajuda la valoració final. Tocarà treballar.

valoració_final

PUNTUACIÓ

La puntuació final d’aquesta regidoria, -35.5/40, serà realment difícil de superar, però costarà molt poc millorar. Caldria, doncs, començar a moure algunes de les propostes, estudiar-les i fer-les coneixedores de tots els vendrellencs, alhora de fer-los interaccionar amb les mateixes (val a dir que la transparència no és tampoc el punt fort del govern). El creixement i desenvolupament d’una ciutat no només és decisió del polític efímer de torn, també ho ha de ser la ciutadania, i aquests processos participatius poden ajudar a millorar i, alhora, fer sentir més pròxima la política als ciutadans.

puntuació_laia_gomis

Anuncis

20 thoughts on “ControlL4F. Regidoria d’Urbanisme. Laia Gomis

 1. El pla de barris en aquests moments està prorrogat. El seu període d’execució era del 2007-2011, per tant s’havia de finalitzar l’any en què es van celebrar les eleccions. És probable que per això no aparegui res al programa electoral que heu analitzat?

  • Com bé apuntes, el Pla de Barris s’havia de realitzar durant el període 2007-2011. Si més no, no es van poder realitzar tots els projectes que contemplava, a més a més de no complir-se els terminis. És evident, doncs, que a l’arribar l’any 2011 les excavadores no deixaran de funcionar, no es deixaran les activitats a mitges i es deixarà tot en un calaix. El cas del Vendrell no és l’únic en què no s’han executat totes les propostes del Pla en els terminis descrits i, per tant, és totalment de sentit comú que aquests projectes tindran una pròrroga per a poder finalitzar.

   Es valora negativament la no inclusió del Pla de Barris per aquest motiu, perquè sabent que no estava complert i que, ahora, hi havia una inversió compromesa per ambdues parts encara no executada en la seva totalitat, requereix realment poc esforç una frase dins del programa electoral del tipus “acabarem el Pla de Barris”, sabent a més a més que era un projecte a continuar per part del consistori.

 2. és molt trist que tenint el psc una regidoria tan important i visible ho faci tant malament. Cal dir que el vendrell tot i tenir una ponència de valors recent ( recordem que IBI és un dels ingressos locals més important), continua sent un municipi dels més endeutats.A la pràctica demostra una patètica gestió i la impossibilitat d’encapçalar un govern de coalició amb propostes low cost visibles.

 3. Carai ,la proxima promesa incomplerta seria l’ampliació de les zones de pas de vianants al centre (zona peatonal)
  Imagineu una promesa com aquesta , ni somniant …
  El carrer Doctor Robert el més (centric del poble) es de doble sentit de circulació ,quan hauria de ser de peatonal….
  Deu ser poc rendible pel negoci d’aparcaments que tenen montat ,per això coses aixì mai sortirien al programa electoral.

 4. Sincerament, em sembla deplorable que ara mateix es critiqui una de les regidories que es mereixen menys pressupost donada la situació en la que ens trobem. Les ajudes socials s’ha reduït fins a uns límits insostenibles, el ciutadà no té feina, passa gana i ha de veure com uns altres viuen com “reis” a costa d’ells. Em sembla deplorable parlar de soterrar vies, de millorar ports, de millorar estèticament entorns de la nostra vila… quan el que realment és important és que la gent es mor de gana. Em sembla genial que no s’hagi complert cap ni una d’aquestes propostes electorals, primerament perquè l’embergadura d’algunes d’aquestes són realment gegants, i segona, perquè hi ha altres prioritats.
  A més, parlant d’urbanisme, hi ha moltes altres deficiències a cobrir abans de les maleïdes promeses electorals…
  Perquè no parlem del que s’ha fet i no pas del que no s’ha fet? Positiu o negatiu!!! Ara estan de moda les promeses electorals perquè el PP a Espanya no n’ha complert ni una… però això de les modes no són més que això, modes. Fruit d’una societat més preocupada pel “què diran de mi” que no pas per les coses realment important que ja he comentat abans.
  Finalment vull dir que no sóc polític ni m’hi dedico, però tinc els meus ideals i preocupacions… i sincerament, no puc veure com es parla de coses tant banals com aquesta mentre la gent ho passa realment malament.

  • Estic d’acord amb tu. Per què no ajunten urbanisme amb una altra regidoria, donat que ara mateix ni hi ha un duro ni es pot fer res i ens estalvíem 39.100 euros l’any x 4 (al tanto: 156.400 euros DURANT TOTA LA LEGISLATURA) i destinem aquests diners a la gent que realment ho necessiti?

   Per què exactament, quan costa el Pla Parcial de les Deveses i les històries aquestes? O d’això no et fa vergonya?

  • I, aprofitant el seu comentari, podria vosté fer un llistat de tot el que ha fet bé la regidoria d’urbanisme i penjar-lo al blog?. És molt fàcil criticar però no fer res, ni aportar idees; potser si vosté fa un llistat de tot el que ha fet la regidoria en aquest any i mig podrem comparar. Potser podria començar per aquí, oi?. Jo li agraïria, de veritat. Els autors del blog ja han donat la seva opinió i la seva visió i no tanquen la opinió a cap ciutadà, sigui la que sigui; ara vosté pot participar aportant, com diu a l’article, de tot el que s’ha fet.

 5. Jajajajajaja!!! Hi tant que me’n fa de vergonya!!! Però veig que no tanta com a vostè… potser hi té algun interès pel mig… I sincerament no sé ni què és ni el que costa això que diu del Pla Parcial de les Deveses… Si per mi fóra, la regidoria d’urbanisme ja la podrien fusionar i estalviar-nos aquests calers que vostè diu. El problema està en que estic 100% segura en que si fusionem regidories, els diners que ens estalviariem no anirien destinats a fins socials. Falta consciència social… falta empatia… falta pensar en els altres més que en un mateix.
  Sincerament, penso que des de les 4Fonts no es fa més que criticar i s’aporten ben poques idees per un canvi, poques solucions… Es fa molta demagògia i crítica poc constructiva i sí més aviat destructiva. No sempre, però solen coincidir els autors dels articles que es publiquen amb la crítica constructiva o crítica destructiva.
  Així doncs, per no esdevenir crítica destructiu, proposo que aquests dos que sempre critiquen i no aporten res de nou, esdevinguin constructius i conseqüents. No cal dir noms, que això ja ho saben els que segueixen el Blog.
  Així doncs convido a tots els lectors a pensar sobre si el que realment importa és si es compleixen o no unes promeses electorals (que des del primer moment se sap que no són més que falses promeses) o si les persones amb les que compartim vila, avinguda, carrer, plaça, escala o pis, estàn més o menys necessitades d’unes polítiques socials millors, amb més inversió i menys retallades,en pensar més en les persones i les seves necessitats i menys en la imatge que es dóna cara al pati.

  • Torno a estar d’acord amb tu. Jo els hi tancaria el blog. Què vol dir això de queixar-se donant la cara? A queixar-se al bar, i no massa alt, no vagi a ser que algú se n’enteri i ens foti fora de l’Ajuntament o ens tregui la subvenció o deixi d’encarregar-nos l’orxata per la Festa Major. Deixem que els 16 maneguin les cireres en pau, quina descortesia aquest parell de marrecs fills de papà!

   • Si que s’ho pren a pit…!!! Jajajaja!!! Jo accepto les opinions dels altres, però hi són per rebatre-les. En cap moment he dit ni que treballi a l’ajuntament, ni que m’hi hagin enxufat ni que pertanyi a cap grup políític, més aviat penso que he comentat que no pertanyo a cap color polític, no sé perquè vostè s’entesta en posar-me dins de l’ajuntament. Per altre banda, acceptar crítiques sol ser una bona eina per reflexionar i millorar, que pel que veig vostè no ho té massa assumit…
    Pel que diu de quixar-se… és evident que ens hem de queixar, però potser hauriem de fixar-nos primer en les coses REALMENT IMPORTANTS, i em remeto als meus anteriors escrits. 😉

  • Moltes gràcies pel comentari, sr/sra SentoVergonya, i per participar al bloc. Dir-li, però que el seu discurs crec que té, des del meu punt de vista, un problema de fons i de forma.

   Té un problema de fons perquè aquesta entrada del Control és per fiscalitzar una acció de govern basada en un programa electoral. Si hem triat aquesta no és per una qüestió aleatòria: l’hem triat perquè com tots els lectors d’aquesta entrada han vist i es pot comprovar, ja en època de crisi, l’any 2011 es proposaven coses tan kafkianes com soterrar les vies del tren, o fer aparcaments a tort i a dret. És aquí on rau el problema! Si som incapaços de discernir què està bé o malament (el fons del programa electoral socialista) tenim un problema.

   Potser que ens plantegem doncs, el veritable fons: Com és que, en temps de crisi, la proposta estrella sigui un POUM seguit d’aparcaments, soterrar vies… i no un programa radicalment social? Aquesta és una de les crítiques que se’n pot fer.

   I té un problema de forma, i és l’atac personal des de l’anonimat. Em torno a remetre als lectors habituals i als comentaristes per argumentar que els articles que pengem són, òbviament, crítics. Per això és un bloc d’opinió, per ser crítics. Em nego a pensar que som sempre crítics destructius.

   Li posaré un exemple, que potser li ha passat per alt. Durant aquesta entrada, s’esmenta que totes aquestes propostes estaria bé que s’articulessin des d’un Pla d’Equipaments Municipal, el qual adjuntem el de St. Cugat del Vallès. Per tant, hem aportat una solució a un problema que hem detectat, hem fet una proposta i hem posat un exemple. Perdoni, però tenim un concepte diferent del terme “crítica destructiva”.

   I llegint les seves paraules, no se li escapa a cap dels nostres lectors que la paraula demagògia ha estat utilitzada fins a la vulgaritat, volent dotar d’un argumentari feble com el què ha exposat una mínima raó de ser. I, si em permet, des de l’anonimat es pot ser com es vulgui, demagog, bel·ligerant… però mai tindrà la credibilitat, hi estem d’acord o no, d’un comentari darrera d’un nom i d’uns cognoms com ens atrevim a fer cada setmana des d’aquest bloc.

 6. Veient aquestes valoracions, podem veure que des d’aquesta regidoria no s’ha complert gairebé cap punt. Però més enllà de que si els punts plantejats en el programa s’han dut a terme o no, m’agradaria saber si actualment aquesta regidoria esta fent alguna cosa. Fa temps que no se’n veu cap notícia a través de cap medi de comunicació (que és on els ciutadans ens podem anar informant del que va passant i es va fent a la nostra vila).

  Sobre els punts que es trobaven al programa, penso que ben entrats en l’època de crisi econòmica i financera, era ben obvi que no es podrien portar a terme. Començant pel tema ferroviari, el soterrament de les vies al seu pas pel Vendrell crec que és un projecte que no és gaire urgent i que s’hauria d’haver desenvolupat en altres èpoques, car ara és impensable. Si que segueix sent urgent més millores en els voltants de l’estació del Vendrell així com la de Sant Vicenç (que encara que hagi estat remodelada recentment, encara necessita més millores). Els entorns d’aquestes són bastant pèssims.

  Una altra infraestructura que segurament ara és gairebé impossible renovar és el Port de Coma-Ruga. Però després de saber que la distribució del nou port seria semblant a la del Port de Segur de Calafell, millor deixar-lo com el tenim ara, sense invadir la sorra amb un gran nombre de locals buits.

  I les propostes de millorar les rieres amb vies verdes és una molt bona iniciativa i que potser si que es podria haver anat analitzant per a portar-la a terme ja que milloraria notablement la imatge del Vendrell i, a més, seria una dinamització d’aquests espais en benefici de tots els ciutadans. Amb noves idees i una inversió no massa gran potser es podria fer quelcom. I ja que també es cita el Pont de França en aquests punts, vull dir que em fa vergonya com es troba actualment aquesta construcció tan emblemàtica de la vila (molt deteriorat, ple de pintades i brossa de tota mena pels seus voltants, males herbes…). Fa molta pena.

  I d’altres punts del Vendrell com el Casal Familiar, la Cooperativa Agrícola, etc. és veritat que també necessiten una millora. Molts punts del municipi ho necessiten. En canvi s’han construït urbanitzacions com les del Botafoc o la del Mas d’en Gual II que es troben molt deixades, que no tenen cap construcció i cada cop es degraden més. I per si no era suficient, properament tindrem més carrers i tot el que comproten i possiblement més construccions a la zona dels Bulevards, on segurament ocorrerà el mateix que a les altres urbanitzacions construïdes recentment.

  I jo em pregunto: en comptes d’anar ampliant d’aquesta forma tot El Vendrell, perquè no es dediquen els pocs recursos que hi ha a la vila que ja tenim i a conservar-la i millorar-la? Prou feina hi ha…

 7. Articles com aquest són els que poden fer opinar a la ciutadania, en favor o en contra però poden fer opinar, ja que si més no els responsables del blog han fet l’esforç d’escriure’l, de contrastar opinions i de valorar el que s’ha fet i el que no. Com tot, de ben segur que hi ha opinions a favor i en contra, però al menys aquest tipus d’articles desmantellen les fal.làcies que ens vol vendre l’Ajuntament editant revistes de la feina feta amb tot de farbalans i pompositats que s’assemblen més a una revista d’escola que no pas a un informe seriós i rigorós com es mereix la ciutadania.

  L’Ajuntament actualment no té cap mena de credibilitat ni mereix cap confiança a una gran part de la ciutadania, perquè la seva informació dista molt de ser tant clara i gràfica com ho és aquest article.

  Realment, hi ha algún regidor de l’Ajuntament que hagi pensat que aquest tipus d’article estarien molt bé escrits i documentats des de les mateixes regidories i que fessin realment un acte de valentía? i acceptessin que les coses no estan funcionant com ells voldrien?. Tant costa donar explicacions sensates i coherents a la població?. O es pensen que només servim per proporcionar-los els sous cada mes?

  Però és clar és molt millor amagar el cap sota l’ala, no fos cas que se’ls descobris l’immens pastís que tenen organitzat els polítics i que molts d’ells s’han posat en política, senzillament per cobrar un bon sou cada final de més sense tenir cap mena ni d’interès ni d’experiència en les accions municipals. Per què la majoria de les vegades han de ser els mitjans de comunicació i els periodistes els qui informin del que passa al municipi, mentre l’equip de govern es manté tancat en la urna inabastable del poder.

  Enhorabona per l’article!!!! Espero poder llegir els dels 16 regidors al govern!..Estaria molt i molt bé que es pogués penjar a la web municipal de l’Ajuntament al costat de cada càrrec públic i de les seves remuneracions.

  I, que hi podem fer els ciutadans?. Dons denunciar-ho, denunciar-ho com s’està fent al blog, ja que dificilment tenim cap més eina per poder intervenir.

 8. Gràcies per refrescar-nos la memòria amb aquestes promeses electoral incomplerta ,
  Evidement, aquests disparats ,ningú els habiat cregut ,perquè simplement son surrealistes,és increible! Com se l’accudeixen prometre coses aixì en moment de esclatar la bombolla inmobiliaria ….ni els faraons podien competir amb tota aquesta ambicioses obres ….què es van pensar ? van creure que, estem xupant els dits ?
  Esta bé aquest article , aixì es queda en evidència la inocensia o l’oportunisme dels politics al moment de demanar vots, perquè totes les promeses de profesia que ens fan, no s’els creuen ni ells.

  Jo personalment em conformo amb un gran centre comercial per estalviar-me el viatje o BCN o TGN

  i si no es pot,ibho dic urbanisticament parlant ,doncs que amplien les zones peatonals com diu “el jo de veritat ” el carrer Dr Robert podria ser molt atractiu pel vianants si si no tingues cotxes circulant i molestant pel centre.això sí que és fiable.

 9. Si entreu a la pàgina web de l’Ajuntament i mireu els pressupostos per al 2012, veureu que les despeses més importants del pressupost se’n van cap al personal contractat i complements diversos del personal i pel que fa al Pla de Barris al concepte “altres despeses” més de 60.000 euros i “altres contractes” més de 60.000 euros.

  Si comencessim aprimant i suprimint realment tot l’excedent de funcionariat i personal laboral que sobra al consistori (i és un fet constatat que sobren moltes places al consistori) s’unifiquessin regidories, s’eliminessin regidors i el % de temps de dedicació (algunes realment escandaloses i fora totalment de context) i es racionalitzés la despesa com ho hem de fer la majoria de ciutadans del poble, potser es podrien executar més obres al municipi i es podrien dedicar més recursos realment a la gent que ho necessita i ho està passant malament aquests moments.

  La productivitat mitjana del funcionariat i personal laboral està molt per sota de la mitjana de la productivitat d’un treballador en qualsevol empresa privada de l’estat i mentre aquest punt no es tingui en compte, el dèficit continuarà augmentant cada dia més i estarem pagant deutes i interessos fins el 2100 com a mínim.

  És una primera proposta com a resposta per al comentari que es diu que al blog no s’aporten solucions i només es fan crítiques. Podrien començar els qui realment tenen oi?.

 10. Us deixo l’enllaç d’un vídeo sobre la bombolla immobiliaria (Españistan) molt relacionat amb el tema de l’article sobre urbanisme que ens ocupa i on tots els polítics i banquers hi han posat la seva cullerada des de fa molts anys (PP, PSOE, PSC, CiU, ERC i Iniciativa). Tots absolutament tots hi han estat implicats.

  S’explica de manera clara com s’ha arribat a aquesta situació. http://www.youtube.com/watch?v=N7P2ExRF3GQ. Us aconsello el seu visionat perquè s’expliquen les coses de manera que les entengui totho,

  Està fet per Aleix Saló: http://aleixsalo.com/blog/?page_id=2583, una persona amb reconeguda credibilitat i prestigi.

 11. I, que passa amb la construcció del Casal d’avis a la zona del Tancat al mig del no-res?. Uns mesos abans de les eleccions del 2011 es va començar l’obra a cuita-corrents per demostrar que Convergència feia alguna cosa; hi ha feta l’estructura i allí està com una obra fantasma on ja hi començen a entrar persones a dins i sembla un edifici fantasma

  I, que passa amb la construcció de l’escola Marta Mata?. No s’havia de començar abans de finalitzar el 2012?.

  I, que passa amb l’edificació també fantasma de la zona del Botafoc on sembla que hi havia d’anar un edifici de serveis sanitàris?. A l’igual que l’esplai d’avis del Tancat es va començar cuita-corrents un parell de mesos abans de les eleccions i allí s’està.

  I ja ha passat un any i mig des de les eleccions del 2011. Veureu com d’aqui dos anys i escaig comencen altra vegada les “obres electorals”.

  • Crec que cada persona que es presenta al sí d’una candidatura creu fermament amb un programa electoral i amb les propostes que s’hi fan. Sinó, perquè s’escriuren? O perquè algú es presenta si no hi creu? Això denotaria poca voluntat política…

   Per altra banda, si a l’empresa privada no fas res…acabaràs malament. 18 mesos potser en política a vegades passen volant i segons quina àrea es toqui, però són suficients com per haver fet alguna cosa, o almenys passar d’un semàfor vermell a groc. Però almenys groc!

   La meva resposta és sí…hi hauria d’haver un toc d’atenció. I és més, per a l’opinió pública seria una mostra de credibilitat.

 12. Retroenllaç: ControlL4F. Regidoria d’Esports. Sergi Teruel « les4fonts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s