Control L4F

logo_control_4

Han passat gairebé 18 mesos des del començament de mandat del govern d’unitat al Vendrell. 18 mesos d’unió de quatre partits polítics (CiU, PSC, PP i ERC) que van, en un acord sense precedents, unir-se per tirar endavant El Vendrell i, perquè no dir-ho i obviar l’evidència, deixar PxC com a únic partit a l’oposició.

Tal com es diu a l’acord de govern que van firmar els quatre partits interessats “els sotasignants declaren la seva voluntat de col·laborar en un projecte comú que afronti els reptes decisius dels propers anys, demostrant la capacitat dels partits polítics d’unir-se en favor del benestar del conjunt de la ciutadania i d’una participació real del ciutadà en la governança de la vila”. 

Durant aquests 18 mesos de govern, doncs, hi hauria hagut d’haver teòricament un avançament substancial (a millor, segons els signants) però no podem estar-hi gaire d’acord. La sensació que s’avança poc o més aviat gens, que els problemes a la ciutat continuen i que, sobretot, aquest pacte tampoc ha aportat allò que es prometia (per tant, la política torna a fallar al ciutadà un cop més) fan que ens plantegem aquesta nova secció del bloc: fiscalitzar l’acció de govern.

El procediment és senzill: cada mes i fins al març del 2014, s’anirà fent una anàlisi de cada una de les regidories de l’Ajuntament del Vendrell, així com també dels seus responsables. Els “Control” de les diferents regidories els anirem completant, com ja és habitual al bloc, amb enllaços externs que completen tot allò descrit a cada entrada.

Com ho farem? portant les paraules que s’endú el vent de les campanyes electorals a sobre la taula de nou. No podem fer ulls clucs d’allò que els nostres polítics ens van prometre, volem ser els canalitzadors d’una memòria col·lectiva que el temps, com a pas natural, ens esborra la gran majoria d’allau d’informació amb què ens bombardegen per tal de guanyar el nostre vot. Així doncs, analitzarem els programes electorals corresponents al partit de cada regidor segons què van prometre al seu programa electoral, així com també farem un seguiment de l’acord de govern.

Per fer-ho possible analitzarem fins a un màxim de 40 propostes per a cada regidoria i ho classificarem de la següent manera:

llegenda

Complert: Si aquelles propostes, de manera total o en allò substancial, han estat dutes a terme.

Parcialment complert: Quan aquella proposta encara no ha estat totalment complerta o s’hagi quedat per sota de les expectatives fixades al programa.

Incomplert: Aquelles propostes respecte de les quals no s’han dut a terme cap tipus d’intervenció.

Estancat: Aquelles propostes electorals que són una continuació d’una acció de govern anterior o projectes duts a terme parcialment en anteriors legislatures i que encara no han estat tornats a arrencar.

Com ho valorarem? Amb un sistema de puntuació. Per cada proposta completada, sumarem 1 punt. Per cada proposta incomplerta, -1 punt. Per aquelles parcialment complertes, 0.5 punts positius. Les estancades no entraran a la valoració numèrica. En el suposat cas que no s’arribin a analitzar 40 propostes, es farà el càlcul amb la proporció corresponent. Per descomptat, les valoracions s’aniran actualitzant a mesura que es vagi complint (esperem) al complet el pacte de govern i es segueixin complint els programes electorals.

Demà, 4 de desembre, comencem: la primera regidoria serà la d’Urbanisme, que encapçala la regidora del PSC Laia Gomis. Us hi esperem!

Anuncis

9 thoughts on “Control L4F

  1. Una gran iniciativa. Ja era hora que algú comencés a posar negre sobre blanc en la gestió de l’Ajuntament del Vendrell. Felicitats.

  2. Ja és hora que els ciutadans fem la nostra feina. De vegades sembla que votem polítics mediocres per criticar-los i quedar-nos tan a gust, com a espectadors emprenyats.
    Aquesta proposta apel·la a la responsabilitat i al compromís que, com a ciutadans, hem de tenir tots plegats.
    Així doncs, plè suport a la inciativa.

  3. Com ja he dit pel Twitter, trobo que és una molt bona iniciativa. Actualment la ciutadania sabem poca cosa sobre el treball que estan portant a terme les diverses regidories de la vila i, més enllà del programa “Per què?” de RTV El Vendrell, trobo molt bé poder anar analitzant i debatent la feina de cadascuna.

  4. Retroenllaç: ControlL4F. Regidoria d’Esports. Sergi Teruel « les4fonts

  5. Quina gran iniciativa per estar al dia del que passa a la vila. Tot i així no estaría de més quan analitzeu les regidories fer incís en els “carrecs de confiança” de cada una d’ elles. Perque es parla molt del polític i poc de la gent que li envolta (patronats, empreses Municipals, etc…) Fa uns anys (al inici del boom del facebook) recordo que van sortir grups de l’estil ” carrecs de confiança que cobraven 64000€/any” Com està el tema ara? Existeixen aquests càrrecs encara, amb un govern de 4 partits? Estàn justificats els seus sous en temps de crisi?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s