Repartir les culpes

JOAN HUGUET

Faig aquest escrit, no pas per defensar a ningú ja que tothom i tots els partits són criticables, sinó per fer una petita apreciació, per mi important. Darrerament s’ha criticat el paper que juga Junts pel Vendrell al nostre ajuntament, com dic tot és criticable i per tant millorable, faltaria més. El que trobo a faltar és que no hi hagi cap article on es critiqui el paper que juga el PSC (pràcticament una espècie en extinció que s’ha cruspit el PSOE). i sobretot que es faci cap esment a CiU. Evidentment, com he dit abans tot és criticable, però també tot ha de tenir la seva proporció i els partits grans són els que són, almenys de moment.

En un article s’esmentava com pot ser que JpV segui al costat del PP, en canvi ningú s’estranya com pot ser que CiU també hi segui, potser perquè ja és una cosa assumida per tothom que els convergents sempre van cap on bufa el vent, que un dia són els més independentistes del món, i a l’endemà pacten lleis amb el PP que clarament malmeten el nostre país. Com pot ser que CiU encara no sàpiga que vol ser quan sigui gran ? quan ens diran clarament si aposten per la independència, o pel contrari per ells ja estem bé com estem ? Com pot ser que un dia facin bandera del pacte fiscal i a l’endemà demanin el rescat a Espanya ?

Tot això són coses que no entenc, que voldria que algú em contestés sense floritures, que vol CiU pel nostre país i de retruc pel nostre poble?

Del PSC no en parlo ja que, com he dit abans, pràcticament no existeix, s’ha deixat engolir pel PSOE, i els seus arguments són els que els dicten des de 600 quilòmetres de casa nostra, que hi farem, una llàstima perquè seria important pel nostre país que realment el partit socialista fos de Catalunya, i no una sucursal espanyolista.

Bé, res més, segur que Junts pel Vendrell ha fet coses que es poden millorar, segur que si. Hi ha qui diu que si estiguessin a l’oposició guanyarien vots per la següent legislatura, segurament també tenen raó, però em faig la pregunta: si a l’ajuntament, o a qualsevol institució, si va a treballar pel poble, a intentar millorar el nivell de vida de la gent, a fer el que creus que s’ha de fer, o pel contrari el que s’ha de fer és pensar que és el que convé per millorar els resultats electorals. No ho sé, jo crec que per molt que un es pugui equivocar, el que ha d’intentar és millorar la vida dels seus convilatans, encara que això et pugi costar no tenir tants vots al cap de quatre anys.

Anuncis

9 thoughts on “Repartir les culpes

 1. Aiii Joan, pensa malament i encertaràs. El que priva és pensar en les pròximes eleccions
  Ja falta poc per canviar d’alcalde (…) Creieu què és viable? dons jo penso que NO. Si ja no saben fer projectes a 4 anys vista, que estan fen en aquesta legislatura, dons “cagarela”. Estem condemnats al desgovern.
  Tanmateix espero que les prediccions de que l’única oposició té tots els números per triomfar, espero que d’aquí a allà siguem capaços de donar-li el tom.
  Quina llàstima de poble !!!!

 2. El que jo veig es que JxV tampoc està treballant per al poble, sinó que més aviat s’ha apuntat al carro del “manar per manar durant els proper quatre anys” sense un ideari ni polític, ni ideològic ni tant sols amb una certa dignitat envers el que diu que ha intentat “millorar el nivell de vida de la gent?”

  Per mi, esterilitzar gats, caçar ocells a la Rambla, adoptar gossos, regalar bosses de plàstic, tot i que siguin reutilitzades, continuen siguen de plàstic, i endreçar el Fondo del Mata i el Tomoví perquè “la ciutadania es pugui anar a esbargir en moments de crisi” em sembla més una pantalla de fum i un apagar foc de no sabem que, ni com hem de justificar els sous, ni els càrrecs ni el representant d’aquesta regidoria que no pas un treballar per al poble i un defensar a nivell polític els interessos de qui els va votar.

  “Si endrecem el Fondo del Mata i el Tomovi perquè “el poble es pugui anar a esbargir gratuitament”, mentrestant podrem anar distraient el personal i podrem continuar fent els dinars de feina de tots els regidors que paguem tots plegats en restaurants més o menys de luxe i el disbarat i el forat econòmic que hem fet aquest darrer any i que curiosament ara sembla que ja no existeixi.
  La ciutadania que s’esbargeixi gratuitament a les afores del municipi, en una zona que pot arribar als 35 graus a l’estiu mentre els regidors van atipant-se de valent, pagant tots, en restaurants amb aire condicionat. Quina paradoxa, oi?.

  Personalment penso que, JxV en un any no ha sabut dignificar el seu representant ni la seva representació política, ni ha sabut transmetre un missatge polític coherent i amb una certà consistència, i es veu clarament que la coalició de moment, no s’aguanta per enlloc.

  Sembla que, al costat dels dos regidors del PP, esdevingui més un complements estèril i força inutil, com de pantomima, fent pinya amb els dos partits grossos que no pas un representant que realment hagi fet sentir la seva veu ni que sigui en minoria i que representi els interessos dels qui els van votar amb una ideologia pròpia i fent sentir la seva veu. Sembla més que tots, inclós JxV ja estiguin molt comòdes en la posició del quadripartit anant-se donant copets a l’esquena tots plegats, fent encaixades de mans tot i que les postures puguin ser del tot contradictòries i mira, qui dies passa, anys empeny. I mentrestant, anem de mal en pitjor i ho paguem tots plegats, i els més febles, els primers en rebre la patacada.

  Pel que fa als dos partits grossos al Vendrell (CIU I PSC-PSOE), tots ja sabem del peu que calcen, ara manen uns, ara manen els altres i això ho decideix la ciutadania del Vendrell, ens agradi més o menys. Els resultats són els que són i tots sabem que el que predomina són les ansies de poder i els egos personals, que conjuntament amb el vot important d’una certa part de la població del Vendrell van alimentant els polítics caducs i una manera de fer que es van encarcarant molt poc a poc, lentament però inexorablement ens porta cap al desgavell més absolut.

  Però semblava que JxV insuflaria una mica d’aire fresc, un canvi, una nova manera de fer, però ja es veu que tot continua igual i que d’aquí tres anys, serà igual guanyi qui guanyi perquè malauradament tot continuarà igual i que un cop al poder, preval més la seguretat econòmica i el càrrec que la pròpia responsabilitat política.

  Com diu la dita popular, l’home és l’unic animal que ensopega dues i “moltes més vegades” amb la mateixa pedra.

  Potser ara amb la retallada del Sr. Rajoy pel que fa al número de polítics (ja era hora!) que sobren al nostre país, es podrà començar realment a fer una tasca on prevalgui l’eficàcia davant de la inoperància al nostre municipi. Potser la clau serà passar de 21 a 15, ja que com a mínim no haurem de mantenir tant de personal.

  • Només un petit incís, el senyor Jaume Piñol és regidor de medi ambient, de moment, de res més, per tant les seves competències són les que són. I si, entre les coses que ha de fer són les que vostè comenta, esterilitzar gats, adopció de gossos, regalar bosses (per incentivar el reciclatge)… a més de combatre el mosquit tigre (cosa que crec, com habitant del Puig, està fent amb bona nota). No li pot pas demanar que entri a fer temes d’urbanismes,d’hisenda, o qualsevol altra area que no sigui la seva. Res més, moltes gràcies pels seus comentaris, sempre instructius.

   • Per mi ser regidor d’una regidoria no és només fer això que vosté diu, sinó que ser regidor vol dir fer política, i fer política per al poble i si no vaig errada, el Sr. Jaume Piñol és independent però per ERC. Vostè ha vist en un any que el Sr. Jaume Piñol hagi fet política o hagi donat a coneixer els seus votants el programa que va presentar o que hagi fet propostes innovadores tot i no ser de la seva regidoria personal?, tot i ser “només regidor de medi ambient”?. Què vol dir?. Que com només és regidor de medi ambient no pot fer propostes vàlides als seus companys de govern?. No ho entenc, de debò que no ho entenc.

    Jo de moment no ho he vist ni d’ell ni de cap altre partit polític. Per tant, vosté corrobora la tesi que el quadripartit no serveix absolutament de res, i que tant parlar de treball en xarxa, treballar en equip i no sé quantes fal.làcies més, aquí al final el que compta és el que fa cadascú de manera individual, egocentrista i personalista sense tenir en compte els companys de viatge que en teoria i segons les falses notícies que van apareixent tenen un consens total entre tot el consistori. Senyor Jaume Huguet, no s’enganyi ni es faci il.lusions, el Sr. Jaume Piñol,a l’igual que la resta dels 20 regidors, fa com s’ha fet sempre al Vendrell, que cadascú mira per ell i com ja s’ha vingut dient al llarg dels diferents comentaris al blog.

    Per això el problema que se’ns presenta a més del 45% de la població del Vendrell cada quatre anys, es o bé votar a corruptes, a interessos i egos personals, a persones amb ansies de poder, a personatges que ben poc els interessa el benestar del poble i només miren el seu benefici personal i econòmic o bé abstenir-nos com a forma de protesta. Com podem votar amb aquest panorama polític que tenim a casa nostra?. I ja no ho dic només pel regidor al que vosté fa referència sinó per a tota la classe política corrupte del nostre municipi. Per la meva edat, li puc dir senyor Joan Huguet, que la política és corrupció, poder, amiguismes, enxufismes, diners, suborns, comissions, favors a canvi de i un grapat de bestiesses que fan que el nostre país i el nostre municipi vagin caient en el pou més profund de la misèria econòmica i social. No sé quina edat té vostè, però potser amb el temps ho entendrà.

 3. I tot i saber que potser no entra directament dins l’article d’opinió del Sr. Joan Huguet, si que penso que pot ser interessant aquest enllaç per veure que a l’estat espanyol (inclós ara per ara casa nostra ens agradi o no ens agradi) SOBREN POLÍTICS PER TOT ARREU començant per casa nostra, ja que en el seu article també fa menció als altres partits polítics i com podrà veure, la corrupció està instal.lada en tots, tots els partits polítics, siguin del color que siguin i de la ideologia que diguin professar.

  Us deixo aquest enllaç per si pot ser del vostre interes.

  http://www.diarioelaguijon.com/noticia/1497/LOS-AGUIJONAZOS/Un-estudio-desvela-que-Espana-es-el-pais-con-mas-politicos-por-habitante-de-Europa.html

 4. …del comentari del PSC que no sap a on va i de qui els mana, en pas tens tota la raó, ahir i va ver un cas molt clar alhora de les votacions al pacte fiscal i de la agència tributària pròpia a Catalunya, el parlamentari Ernest Maragall en va votar tot favor de les propostes del govern. Ara el Pere Navarro, trucarà al Ernest a l’ordre, el PSC, tens la raó de dir que està desorientat i mig trencat jo espero que arribi aquest dia. Que el PSC, sigui el PSC de Catalunya.

 5. Després de l’escena d’ahir amb l’encesa del campanar, no cal fer grans plans que després a última hora els hi donarem 180 graus i aquí no passa res.. Es viu al dia i al moment i sense rascar gaire que no surtin ampolles..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s