Una barqueta a plaça Nova i Barceloneta

ARIADNA CABALLERO – Els barris tenen alguna cosa que els fa especials. Dimecres, Plaça Nova i Barceloneta!!! Sento dir-vos comissió que això d’objectiu i imparcial en un article d’opinió i parlant de barris… complicat!!! Però vaja, ser dalt d’un pedestal no depèn del que diguin d’un, sinó de la feina que hi ha al darrere, de l’esforç de les comissions i de la participació de la gent i d’això, als barris, no en falta!

Dit això, parlem de barretines, impost revolucionari i d’un dels gags de la falla de dimecres que em va fer arrencar una rialla! La polèmica dels guals ha estat un dels temes estrella de les falles i crec que Plaça Nova s’emporta el premi en aquest tema. Si més no, jo em quedo amb aquest (tot i que hi trauria el retoc final de tàquer XLP). No sé si és l’herència que heu rebut d’antigues comissions de plaça Nova, si heu crescut així o ho porteu als gens, però els XLP (que molts ahir encara preguntaven què volia dir) i els membres virils dibuixats perquè sí… Potser sí que si un dia anem a veure la falla a la Pep Jai i no ens trobem cap XLP ens semblarà estrany, però vaja…

Més coses!!! Altres gags que m’agradaria destacar són, d’una banda el de l’Escola “Marta Mata + Còdols”; curt, entenedor i que de ben segur va connectar amb els pares i mares que esperen que, d’una vegada per totes, comencin les obres.  Televisió el Vendrell, amb l’ERO i la fusió inevitable des de feia anys a Penedès TV, ha ocupat també cartrons a totes les falles. Una estampa verda amb uns retocs a la programacióm molt ben trobats, en van ser la crítica de plaça Nova.

Un record al  “denuncia’m a mi també”, un petit homenatge a les botigues “de sempre” que han tancat, la llei seca de Carnaval, el deute municipal, els joves “alternacius” i, com no, la resta de barris, van ser els altres temes que tampoc es van escapar de la pintura i el foc de plaça Nova i Barceloneta.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

I ara sí, toca parlar d’estructura. Comissió… heu fet un bon intent!!! He de dir que de l’iceberg me n’he adonat ara. Que dilluns França també fes un vaixell no us ha fet cap favor. Abans que s’enfonsés però… traca i foc a la barraca!!! Bromes a part, que dues comissions optin per un vaixell com a falla no és casualitat. Potser veiem que el poble fa aigües, que s’enfonsa, i que els propers anys ens els passarem pagant un deute que algú s’ha encarregat d’anar engreixant.

Ara però, gaudim dels barris! Dijous plaça Vella i dissabte Muntanyeta (que per cert, no he vist en cap falla…). Una setmana que, com deia en començar, té una màgia especial.

Anuncis

One thought on “Una barqueta a plaça Nova i Barceloneta

  1. Aquest és un dels barris que ha evolucionat. Des de material de sex shop per donar i per vendre a una posició més moderada i en línia amb la resta. Temes clàssics i un especial 4 fonts que cal destacar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s