Una falla de transició

FREDERIC PORTA SERRAMIÀ

És sabut en el món de les comissions dels barris que aquest any ha estat complicat pel Barri de la Carretera. Pocs efectius des d’un principi feien perillar que tirés endavant. Malgrat aquest panorama un grup de persones s’ha unit a la Comissió fent que els dimarts continuem tenint festes de Barris: una feina que, tot s’ha de dir, és molt lloable: fer en un període d’adaptació molt curt tot el que ahir ens van mostrar.

Per això, la falla d’aquest any, com molts jocs de canalla on sempre hi ha qui és “sucre”, és la Carretera. Això sí, sense perdre els trets que els caracteritzen: gags pintats amb dacs i rotulador, dibuixos molt clars, nets i intuïtius. L’estructura, però, perd la frescor de l’any anterior, que va ser un rodet de pel·lícula de cinema, ambientant tots els gags amb pel·lícules conegudes. Les falles temàtiques (he de confessar-ho) són, des del meu punt de vista, més interessants, ja que no només s’hi posa dedicació i esforç en dibuixar i pintar personatges i gags, sinó que el plus de dificultat de lligar tots els temes a partir d’un fil conductor és una tasca admirable. Però, com hem dit, aquest any són sucre.

Una menció a part mereixen els textos de la falla, alguns cops massa petits per poder llegir a una distància de segona o tercera fila. Tal com estava distribuïda la falla era l’única forma possible, però obligava a aproximar-se constantment. Finalment, les parelles de Pa Beneït de la part superior podrien haver aportat alguna cosa més a la falla, sent la continuació dels gags, o per exemple fent referència a alguns personatges polítics anant de Pa Beneït. Podria haver estat la cirereta a un any per ells difícil. Finalment, destacar negativament la traca: si et despistes no la sents sonar de curta!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Animar-los, malgrat les dificultats, a seguir endavant, perquè la primera presa de contacte de molts d’ells ha estat molt bona, i això és un bon senyal. I sobretot, que els “històrics” del Barri acompanyin, no sentir-se perdut en organitzar aquesta festa és un gran què.

El millor: L’adaptació dels nous membres, la concepció i simplicitat dels gags, els detalls de la pintura…

El pitjor: Lletra alguns cops massa petita, traca massa curta i treure poc suc d’alguns elements de la falla

Anuncis

One thought on “Una falla de transició

  1. Si crec que la de l’any passat estava molt currada, però aquesta segueix les línies de les falles. Una cosa a destacar és el bon nivell de les pintures. La de l’elefant a les Madrigueres estava super ben feta. Endavant nois i cendra sou i en cendra us convertireu. Si que hi havia massa lletra i massa petita. La gràcia és el dibuix i es pot ajudar amb algo de lletra, però tampoc no té més importància.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s