Un vaixell que no ha fet aigües

LILIANA V. CALMET

Sempre he pensat que les falles dels barris són un excel·lent baròmetre polític i social per veure què s’ha fet, com s’ha fet i què se’n pensa d’aquestes actuacions durant l’any entre unes i altres. En aquest sentit, la falla del Barri de França no n’ha estat una excepció i ha reflectit, entre altres, les crítiques contra la pujada d’impostos i taxes, els tractes de favor envers certes associacions amb vinculacions a determinats partits polítics i la postulació tàcita però àmpliament coneguda d’algun regidor actual a futur alcaldable.

Però no només això. Un vendrellenc “que se precie” ha de saber que sempre pot acabar sent “carn de falla” i compartir gag al costat dels personatges de sempre (i mai millor dit en el cas dels nostres alcaldes), per molt que això li pesi. D’això se’n lamentava, al meu costat, una de les damnificades d’avui. No obstant, segurament el gran Miquel Casellas, que va ser l’estrella de les falles del 2011 amb els seus iogurts de pruna del Mercadona, diria que en realitat és un honor, que significa estar plenament integrat en la vida vendrellenca i que sense humor, la vida és molt avorrida. Per la meva part penso el mateix: la del twitter celebra haver sortit en una falla i felicita als ideòlegs del gag, perquè retratar-nos amb el company barbut com a dues fonts m’ha fet arrancar un ampli somriure.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

I no només ens hem de quedar aquí. Si heu sigut dels lectors més curiosos haureu vist que en els extrems del vaixells hi havien enganxats dos codis QR, els quals també feien referència – ja en un estil més de falla – al nostre bloc. Com que cal fer justícia a la idea i si s’ha posat és per ser llegit, en reproduïm el text: “GAG 2.0 Us veneu com a joves preparats i només sou quatre arreplegats. Teniu un bloc d’opinió local més avorrit que un ple municipal. El 2.0 voleu utilitzar per a la jet set vendrellenca arribar. Però el cert és que quan vosaltres opineu només al M. Casellas exciteu.”. Una pena haver caigut en el mateix parany del 2.0, amb la de publicitat gratuïta que hi hem perdut no havent-ho posat escrit en “lletres normals”!

El millor: el gag de la superCeci

El pitjor (per massa recurrent ja!): el gag del twitter.

Anuncis

2 thoughts on “Un vaixell que no ha fet aigües

  1. A mi el la falla en general em va agradar sobre tot algunes escenes al voltant d’alguns personatges de l’ajuntament. Això del codi qr crec que a part d’agradi o no el missatge devia ser el primer cop que s’aplica en una falla aqui al Vendrell. Podre en un futur tindrem falles amb codis que cadascú podra llegir a casa seva perquè davant tindran càmara que anirà filmant fins la seva cremada. Aparèixer a una falla al igual que sortir als versots dels diables realment són dos detalls que s’agraeixin perquè això vol dir alguna cosa. El mèrit és no ser polític o sucedani i sortir. Si ets polític ho tens fàcil per poc que facis o diguis. Anirem seguint la ronda que encara queden alguns barris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s