Un joc perillós

Runa enterrada a la zona verda del polígon els MasetsARIADNA CABALLERO

Fa un parell de setmanes es localitzaven a Bellvei restes d’uralita o fibrociment enterrades en una zona verda del polígon dels Masets, darrere la Kettal, uralita que es converteix en un perill per a la salut quan es trenca i desprèn amiant. Aquest és el segon escàndol mediambiental a la comarca en pocs mesos. Recordem l’incendi a la planta de transferència de Cosbapsa, al Vendrell, que va cremar del 22 de desembre al 13 de gener i on s’acumulaven unes 4.000 tones de brossa quan la llicència només n’autoritzava 100.

A les restes d’uralita que s’han descobert a Bellvei s’hi han de sumar materials d’obra de tot tipus (formigó, quitrà, tubs, teules,…) enterrats de manera maldestre en una de les zones verdes del polígon, deixalles que segons la persona que ha denunciat els fets, podrien trobar-se també a sota de dues zones verdes més.

No és casualitat que aquest enterrament de runa s’hagi fet a les zones verdes, on mai es faran fonaments, com sí que passarà als terrenys on s’hagin de construir naus. Així doncs, trobar aquestes restes ha estat gairebé un miracle gràcies a una denúncia d’un veí, però potser mai s’hagués descobert. Això em fa pensar en la llarga llista d’il·legalitats que es deuen haver comès, i es deuen cometre encara, i mai surten a la llum, perjudicant el medi ambient i en casos com els que s’han donat a la comarca posant en perill, fins i tot, la salut des veïns i veïnes.

El cas de Bellvei és ara a mans de la Junta de residus i la fiscalia de Medi Ambient que hauran de determinar quan i sobretot com es retiren aquestes deixalles, un procés que de ben segur no serà ni senzill ni barat, tenint en compte la toxicitat del fibrociment d’amiant. Ja veurem qui ha d’assumir ara aquests costos… el consistori, amb els diners de tots els contribuents? Sigui com sigui, esperem que més d’hora que tard es depurin responsabilitats d’aquests casos i els costos vagin a càrrec dels irresponsables que per minimitzar costos i augmentar els seus beneficis han posat en perill la salut pública i han malmès el nostre entorn. De moment, i per saber-ne curiosos detalls, us recomano llegir les notícies que s’han publicat al respecte a la premsa com a la Fura, al 3devuit o al Diari de Tarragona.

Anuncis

2 thoughts on “Un joc perillós

  1. Responsables a la presó!!! Ja està bé de tanta corrupció i que sempre paguin els plats trencats els de sempre. Que parlin si tenen el valor de fer-ho, tant els qui ho van fer com els qui ho van permetre. Que els hi enterrin l’uralita al soterrani de casa seva.

  2. No crec que passi res. Si tu aparques sobre la vorera pots tenir facilment una multa si tu fas una casa enmig d’un torrent o plantes un camping en mig d’una riera aquí no passa res.. Si tu robes una casa pots acabar a la garjola, si tu t’enriqueixes exercint n càrrec públic no passa res. Es la igualtat d’alguns davant la llei.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s