Què fem?

ÁLVARO QUIRÓS

Molts joves del Vendrell es deuran fer aquesta pregunta molts cops. I és que a l’hora d’omplir el nostre temps lliure, els adolescents vendrellencs no trobem activitats i opcions dins de la nostra vila. Podem anar al carrer a passar l’estona i xerrar, anar a alguna que altra sala musical o veure una pel·lícula a Les Mates… Més enllà d’això, quines propostes tenim?

A l’estiu podem anar als barris marítims (on a diferència de molts municipis costaners, l’oferta comercial i d’oci és escassa o nul·la) o també podem fer esport per alguns dels camins rurals del terme municipal. Tot plegat, no massa varietat. A l’hivern… què fa un jove al Vendrell? Tenim el Centre Cívic l’Estació, on podem trobar dues taules, alguna màquina expenedora de refrescs, cafès i snacks i, fins i tot, ens poden deixar algun joc de taula o de cartes… El divendres i el dissabte per la nit podem anar a alguna sala musical… i poc més. També tenim el Centre d’oci Les Mates, una bona idea quan es va plantejar la seva construcció. Però la realitat la podem veure qualsevol cap de setmana: un centre comercial és alguna cosa més que un cinema… Que l’àrea de joventut de l’Ajuntament del Vendrell disposi d’uns bucs d’assaig i els promocioni en els seus butlletins mensuals tampoc és ben bé la solució (encara que s’ha de dir que és una bona infraestructura per a qui l’hagi d’utilitzar).

Potser seria bo plantejar-nos perquè molts joves de la nostra vila marxen a ciutats veïnes del Garraf, de l’Alt Penedès o el Tarragonès. Potser un centre cívic o espai de trobada per a la joventut seria una bona proposta. Un lloc on poder anar a passar la tarda i trobar-nos amb amigues i amics i altres persones del Vendrell. Un lloc on disposar d’un espai a l’estil de sala de jocs amb diverses màquines, futbolins, billars, etc. Un lloc on hi hagués un bar on poder prendre alguna cosa mentre fem petar la xerrada. Un lloc on es puguin realitzar activitats diverses i, en definitiva, un lloc amb multitud d’usos. Fins i tot podria disposar d’una sala d’estudi (la Biblioteca Pública Terra Baixa es queda petita per a aquesta funció)

El Centre d’oci Les Mates gaudia d’un bon plantejament que, tot plegat, s’ha convertit en un grapat de locals buits i una discoteca que canvia de nom i propietari gairebé cada any. El cinema i el bowling són una bona opció, però s’hauria d’aprofitar la resta del recinte, penso. Una zona consolidada de bars musicals i pubs a la vila potser agradaria; una zona on a partir de les 8 de la tarda dels caps de setmana no quedi desèrtica. I què tal un skatepark on molts joves vendrellencs aficionats a aquesta activitat poguessin fer rodar els seus monopatins, ballar break-dance o fer graffitis ? Així ens estalviaríem que marxèssin a altres ciutats o que fessin servir aquests artilugis a llocs com la plaça Pep Jai o la plaça de la Sardana o potser ens estalviaríem que moltes de les façanes del Vendrell quedèssin brutes d’esprais.

A la vila hi ha espais per a infants, esplais per a la gent gran… però i per als joves? Seria bo quedar-nos aquí i que ens sentim a gust ja que, al cap i a la fi, som els que tirarem del carro del Vendrell en un futur pròxim.

Demostrem que d’idees no en falten. Participa en debats o blogs com aquest, que no et faci vergonya. Digues la teva!

Anuncis

4 thoughts on “Què fem?

 1. Primer de tot la benvinguda a aquest petit grup, cada dia més ampli, de persones que escrivim a la premsa i als blocs. Espero que això sigui la primera aventura. A partir d’aquí s’ha de tenir en compte un seguit de coses: primera que la gent del Vendrell per tradició marxa a altres llocs de gresca i oci. Això ha passat ara i ha passat sempre. El problema és que ara amb la crisis la cosa s’ha agraviat. Al final de comptes és un peix que es mossega la cua. Si no hi ha bars no hi va la gent i sinó hi ha gent no hi ha bars. Un altre factor és que les coses duren el que duren per motius a vegades desconeguts. Vip’s va morir d’inanició perquè al final no hi anava ningú. Per què? no ho sé potser perquè hi havia altres llocs o simplement no es portava. Per què la cosa xuti és donar vidilla als locals del Vendrell que tenim, com els Daus, Rustic, Barretina, Casa Lolo i altres. SI això funciona es poden fer noves propostes com les que demà divendres faran als Daus que portaran joves grups musiclas del Vendrell i de fora.
  De mica en mica, però el primer pas és que ens ho hem de creure i hi hem d’anar a partir d’aquí tot pot començar a funcionar. Però clar si la gent no hi va la roda no funciona i mai s’engega. Ànims i a fer caliu. Cadascú ha de posar la primera pedra.

  • Doncs si Miquel, blocs com aquests on podem expressar les nostres opinions qualsevol ciutadà/ana del Vendrell sobre qualsevol tema, penso que és una molt bona iniciativa i que més gent s’hi hauria de sumar.
   I si, potser també ens ho hem de creure i a veure que podem fer entre tots.
   Gràcies!

 2. M’agradaria aportar humilment el meu petit comentari , jo com a mare d’un jove vull corroborà lo que diu l’Alvaro , el meu fill es un dels Skaters i fa un temps alguns pares vam parlar amb certes personas de l’ajuntament perque els hi fesin un skatepark , la resposta es que no hi ha diners , pero tampoc els deixen estar ha cap lloc , els fan fora de la plaça Pep Jai , els fan fora de la plaça de les Sardanes , total que els pares hem de fer torns i portar-los com no, ha Calafell , ho ells mateixos s’en van amb tren , es vergonyos que ha un poble com la Bisbal del Penedès tinguin un Skatepark i aqui no es dispongui com be diu l’Alvaro de cap espai per aquets joves !! aixo si, despres tenen diners per fer fontetes al camí verd, o estatuetes de bronce o xorrades que costen molta pasta i son in-necesaries , aixi dons poc a poc crec que som molts els que anirem/an marxant del meu poble natal, perque no hi ha caliu per enlloc !!! Salutacions . una Vendrellenca decebuda amb el seu poble i politics !!!

 3. Donar les gràcies a una nova Cinquena Font per a la seva participació en aquest bloc! I alhora donar tota la raó a l’autor: l’oferta d’oci del Vendrell és indigna d’una ciutat de gairebé 40000 habitants. No es pot entendre la passivitat de l’Ajuntament i del CIT… ja no sé qui n’és el màxim responsable de tot plegat però és realment un desastre!

  He de compartir amb el Miquel que s’ha marxat tradicionalment a altres poblacions, sobretot per l’oci nocturn, però s’ha d’invertir aquesta tendència, no crec que ningú vulgui agafar el cotxe si disposa d’una ofertta dinàmica, àmplia i per tots els gustos. I també crec, sincerament, que la gent ja s’ho creu, i ningú renunciarà a tenir una bona oferta a la ciutat. El problema és la resignació que ens han fet posar a l’ambient els nostres polítics!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s