Estem d’enhorabona per partida doble

ELISABET BORREDA. PERIODISTA.

Estem d’enhorabona. Quan la crisi sembla cruspir-se sense miraments mitjans de comunicació, negocis locals i tot tipus d’il·lusions i projectes és de celebrar la iniciativa de crear aquest blog plural i proper. Conscients que l’epicentre de les4fonts és al Vendrell, algunes veus d’arreu de la comarca també hi direm la nostra per explicar-vos misèries i grandeses dels nostres pobles i, així, entre tots -els que escrivim i els que opineu- teixir una xarxa per intercanviar parers i impressions.

Aprofito la meva primera aparició al blog per celebrar que, de fet, estem d’enhorabona per partida doble. El llegat de les consultes sobre la independència que des del 2009 i fins l’any passat es van celebrar arreu del Principat s’ha sumat al de l’Assemblea de Catalunya constituïda fa 40 anys per endegar un nou moviment. Un moviment que passa per crear a cadascun dels 947 municipis de Catalunya un ens local que ha de treballar per avançar cap a l’Estat propi. Per respecte i agraïment als que van lluitar contra el franquisme en moments encara més difícils que els d’ara i per voluntat d’existir i ambició de crear un país pròsper i lliure en un temps en què se’ns menysté i se’ns ignora val la pena posar-s’hi.

I a la Bisbal no ens ho hem pensat. El passat dissabte dia 28 una trentena de persones vam constituir l’assemblea local bisbalenca, la primera de la comarca. Sembla ser que Santa Oliva i l’Arboç seguiran les nostres passes i esperem que els altres onze municipis del Baix Penedès també s’hi sumin. Tots i cadascun de nosaltres, tant a nivell personal com a nivell municipal, som necessaris per fer avançar aquest poble, totes les opinions són vàlides i respectables i totes les ganes i les il·lusions són imprescindibles tant per fer créixer les4fonts com per fer avançar el nostre país cap a una justa sobirania. Tenim motius i tenim pressa. No crec que ens calgui res més.

Anuncis

4 thoughts on “Estem d’enhorabona per partida doble

  1. Abans que res moltes gràcies Eli per escriure’ns un article i per l’elogi que ens tires en les primeres ratlles! 🙂

    En segon lloc m’agradaria ressaltar la importància d’aquests moviments, més enllà de la temàtica i d’estar-hi d’acord o no. Crec que iniciatives, plataformes o actes com els de l’Assamblea de Catalunya i d’altres (amb major o menor importància política o transcendental pel país, m’és indiferent) ajuden a fomentar la participació de la ciutadania d’un municipi, a cohesionar-lo i a ajudar a vehicular les veus individuals a través d’una de més oficial i rellevant pels mitjans públics i pels polítics.

    Per tant, felicitats a totes les persones de la Bisbal que ho heu fet possible! 🙂

  2. Jo crec que com diu la Liliana el més important és que la gent es mogui per allò que creu. Ara per ara jo crec que davant de si som independents o no hi ha altres elements sobre la taula més importants com és l’atur, els joves i les retallades. En el cas que fossim independents si tenim els mateixos polítics que ara possiblement estaríem en les mateixes que ara. Per tant, el més important no és la dependència de si com ho fan els de dalt. Els partits no es mullen en aquest tema i la majoria ha donat llibertat de vot als seus.

  3. Primer de tot felicitar l’autora per l’article, és molt positiu que gent de la comarca escrigui també què s’hi cou a la resta de municipis del Baix Penedès i així estar més al dia, ja que molts cops els vendrellencs només ens preocupem del què passa a la ciutat i perdem la noció de la resta de la comarca.

    Dit això, també estic d’acord amb els dos comentaris anteriors: s’ha de treballar i associar-se per tirar endavant allò en què creiem i fer-ho de forma constant. Els components no poden deixar morir les iniciatives de les quals en formen part només perquè és una “moda” o una novetat que es converteix en passatgera. Posant-ne un exemple, l’Assemblea per la Convivència al Vendrell. Esperem que els seus membres ho tornin a engegar, és important per tots!

  4. Em sembla molt bé que hi hagi un espai de trobada entre totas la gent dels encontorns de la comarca. S’han de potenciar blogs així, on tothom pugui parlar obertament de les “misèries i grandeses” dels municipis com deia l’Elisabet. D’altra banda he de felicitar també el poble de la Bisbal per ser la pionera en la seva lluita al Baix Penedès per la independència de Catalunya. Només des de baix serem capaços de bastir un futur com a estat independent sòlid. No serà fàcil ni curt, però no per això s’ha de deixar de combatre. Ànims i enhorabona!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s