Presentació

Les4fonts va néixer com ho fan moltes idees: en un bar fent un cafè, entre converses d’actualitat. D’això, però, ja fa un temps, perquè com qualsevol projecte sempre hi ha d’haver un procés de maduració. Les4fonts l’ha fet, i durant aquest temps la idea ha madurat, ha canviat, s’ha reconvertit. Finalment, el resultat és el que veieu aquí avui: un bloc que agrupa a quatre vendrellencs i que pretén ser, potser ambiciosament, un reflex crític de la vida vendrellenca.

Però expliquem millor les intencions d’aquest bloc. Com a vendrellencs, ens estimem el nostre poble (ja ciutat, per cert, amb totes les seves virtuts i mancances), i malgrat que molts fem vida fora, estudiem fora o, fins i tot, hi vivim, pensem que el Vendrell pot ser un lloc millor. Aquest bloc vol ser un espai de reflexió on publicarem articles relacionats amb el Vendrell i també amb la comarca. Articles crítics que procurarem elaborar de manera constructiva, amb la finalitat de reflexionar i, generar debat, sobre situacions que potser ja han esdevingut habituals del dia a dia i que, al nostre entendre, mereixen ser objecte de reflexió.

Les4fonts, però, no serà només una història de quatre persones que escriuran sobre allò que creguin pertinent. Com veieu, al menú de sobre el text hi ha un apartat reservat a una cinquena font, que podrà ser qualsevol de vosaltres. En aquest sentit, guardarem un espai perquè qualsevol persona pugui enviar-nos un article, ja sigui gent del Vendrell, de la comarca o experts en un àmbit que vulguin expressar la seva opinió sobre un tema local.

Aquesta és doncs la intenció de les4fonts: una oportunitat de crítica al Vendrell actual, un anhel de millora, amb la voluntat que a través del diàleg i del debat ens enriquim tots. Segur que, com nosaltres, teniu moltes coses a dir. I en aquest sentit, cal dir que potser omplim el buit generat amb el tancament del portal Penedès21.cat, però potser no; potser obrim una finestra que mai ha existit al Vendrell; o potser creiem que sempre, en qualsevol lloc, és necessari una veu crítica que busqui millorar la ciutat. Potser la causa és, simplement, les nostres ganes de deixar un petit gra de sorra a la nostra vila.

En tot cas, avui, 16 de gener comencem aquesta història. Esperem comptar amb la vostra participació.

Benvinguts!

Anuncis

13 thoughts on “Presentació

 1. Enhorabona pel blog! Les iniciatives periodístiques que acaben triomfant, moltes vegades, neixen així. En un bar de cafè es poden conceptualitzar meravelles i, realment, espero que aquesta pugui proliferar i suplir, si cal, el ja desaparegut Penedès21. Tenir aire fresc en la vida periodística de la comarca és important i, ara mateix, la web ens ajuda a donar sortida a moltes inquietuds que, potser, tindrien més dificultats per trobar espai als mitjans tradicionals. Estem tots esperant que aquesta iniciativa millori, fructifiqui i acabi representant un líder d’opinió de la vida del Baix Penedès.
  Sort.

 2. Enhorabona per aquest blog espero que això sigui la llavor d’altres projectes socials de participació i comunicació per demostrar, almenys, que al Vendrell hi ha gent que no pensa igual que els que en volen fer pensar. Anims i endavant.

 3. Vergonya em faria a mi prohibir per “decreto ley” beure a la rua de carnaval i no prohibir beure als patges que porten els regals a casa de la canalla on més d’una vegada han protagonitzat escenes realment vergonyoses degut a l’estat d’embriagament dels patges. Vergonya em faria a mi imposar una llei que només heu decidit entre vosaltres i per a vosaltres sense comptar ni consultar amb ningú. Bravo comissió de “Vostresfestes”, bravo.
  Ara ja podeu censurar el post, que se us dóna molt bé això d’imposar.

  • Company, et volem fer dues apreciacions: en primer lloc no tots els membres del bloc són de la comissió de festes (de fet tens el bloc enfestat per penjar aquests comentaris) i en segon lloc, si ens envies un article sobre aquest tema i seguint la finalitat del bloc (crítica conatructiva) te’l publicarem immediatament.
   Ja ens el faràs arribar a les4fonts@gmail.com, si és la proposta del teu agrat.

   Gràcies!

   • Si voleu ser plurals heu d’acceptar tot tipus d’entrades i crítiques. Val més no entrar en el joc!

   • I tant Pemi! I per això mateix fem aquest oferiment: volem estendre la pluralitat a qualsevol àmbit i tema, malgrat que a alguns de nosaltres ens afecti més directament!

 4. D’entrada dir que parlar en nom de tothom es molt agosarat. Ningú te el dret de fer-ho i cadascú hem de tenir el dret de poder dir la nostra. Per això abans de tot full felicitar-vos per la vostra iniciativa que, sobre tot, permet que tothom pugui dir la seva.

  Dit això vull aprofitar per dir que sempre trobarem, sigui quin sigui el tema que tractem, opinions diverses i en molts casos enfrontades. Crec que el secret de tot plegat es deixar que s’expliquin els altres, escoltar-los com deia un amic meu amb els ulls de les orelles ben oberts i, finalment, treure les nostres pròpies conclusions.

  Personalment crec que ha de ser una obligació el prohibir el consum d’alcohol en actes oficials on d’entrada hi participen menors d’edat. Això ha de ser així per imperatiu legal. No pot ser que enlloc d’una rua de carnaval, on el que han de lluir són les carrosses i les disfresses, el que fem és exhibir barres de bar i tiradors de cervesa mòbils, on la barra lliure és la imatge predominant.

  Altre cosa és si els majors d’edat poden o no consumir durant la rua. El tema és aquest. Hi ha moltes maneres de consumir alcohol i estic d’acord que amb el consum moderat i discret fa que qualsevol festa sigui molt més divertida, i més encara quan es tracta d’una festa on la gresca i la rauxa ha de ser la protagonista.

  Pel que fa als patges dels reis si estic d’acord amb que a vegades protagonitzen algunes escenes provocades pel consum d’alcohol que no s’han de permetre. Jo, que he tingut la sort de viure la cavalcada i repartiment de joguines des de dins, encara que ja fa uns anys, reconec que sempre hi ha patges que es saben comportar i d’altres que donen la nota per culpa del consum excessiu d’alcohol, tot i que alguna vegada ho fan sense adonar-se i per culpa de no haver sabut controlar-se en la quantitat d’alcohol ingerit.

  En fi, una cosa es prohibir el consum d’alcohol, perquè la normativa i la seriositat de qui organitza obliga a fer-ho, i altre molt diferent és tenir i donar el suficient marge perquè la prohibició no es carregui la festa.

  Felicitats novament per la vostra iniciativa!

 5. És divertit veure com l’alcohol torna una mica boja a la gent…

  Des de quan “parloennomdemolts” és una apologia a la transparència de qui escriu en nom de molts? Com sempre guardar-se darrera l’anonimat és el més fàcil. Tampoc crec que et censurin un comentari perquè aquesta gent, a qui vull felicitar per la seva iniciativa, és receptiva i escolta, no com d’altres que no volen ESCOLTAR els arguments de la part contrària, que s’enceguen en allò que és seu, i la resta res de res!

  • L’història de sempre. Els administradors del blog han de decidir si admeten o no comentaris de seudonims. La tecnologia permet poder-ho controlar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s